Published On: vin, Iul 6th, 2012

“Nu exista niciun conflict la Spitalul Judetean”

Share This
Tags

*Este declaratia presedintelui Consiliului Judetean, Gherorghe Bunea Stancu

In cea mai recenta conferinta de presa sustinuta de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, acesta a declarat faptul ca atata timp cat Spitalul Judetean de Urgenta Braila va avea profit, bonurile de masa nu vor fi o problema.

Daca cei din sindicatul Sanitas nu sunt multumiti de modul in care este manageriat Spitalul Judetean, presedintele CJ, in subordinea caruia se afla spitalul, a precizat faptul ca in ultimii doi ani de cand decurge noua strategie, proiectele dau roade mai ales ca are sub observatie toate platile care se fac.

“Noi nu avem niciun conflict. În momentul în care, vrei sa actionezi pentru mai multi ajungi sa te scarpini singur pana îti faci rana, fiindca asta face sindicatul. Liderul lor ia niste bani din cotizatie si normal ca ei trebuie sa aiba activitate, dar ei nici macar nu cunosc legea. Cand a venit momentul si am putut sa dau bonuri de masa am dat, nu eu, ci spitalul,” a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Proiectele implementate de Consiliul Judetean Braila in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, dau roade de la o zi la alta iar platile catre Directia Finantelor Publice si bonurile de masa catre angajati nu reprezinta o problema pentru conducerea spitalului atata timp cat exista incasari.

“Strategia asta de doi ani de zile de cand ma ocup de ea a dat roade si toate platile se fac sub observatia noastra a Consiliului. Am început sa dam si la Directia Finantelor Publice bani fiindca nu aveam cum sa dam bonuri de masa, am dat si luna iunie, o sa dam si luna iulie. Atata timp cat exista încasari pe care noi ni le-am programat de la începutul anului, bonurile de masa vor fi date în permanenta”, a precizat presedintele Consiliului Judetean.

Gheorghe Bunea Stancu a discutat si legea sanatatii care este înca în dezbatere si care avantajeaza stategiile care sunt puse în practica acum în Spitalul Judetean. Totodata aceasta a anuntat si faptul ca pe viitor are în vedere dezvoltarea turismului medical, acest lucru constand în aducerea a cat mai multi pacienti de peste hotare, ei beneficiind aici de toate conditiile impuse de Uniunea Europeana, dar si de oferte. “Acum s-a pus pe proiect noua lege a sanatatii si este în dezbatere, noua ne convine foarte mult asa cum este legea asta, ba chiar am avut discutii si cu cateva unitati care au niste mii de oameni care vor face contract cu spitalul pentru salariatii pe care îi are. Avem un angajat care se ocupa de marketing, care are profit din fiecare contract adus. Daca aduce un contract de 1000 de oameni de 5 miliarde are procent de acolo, procentul îl ia în functie de încasari. Vrem sa dezvoltam acum turismul medical. Lucram de cateva luni la acest lucru. Exista un pret pentru fiecare interventie. Noi trebuie sa fixam un pret care sa aiba 60-70% fata de cel de afara, sa platim transportul cu avionul dus-întors, sa platim transportul de la aeroport la Braila dar si ceva turistic si aici m-as lega putin de Lacu Sarat sau de Insula Mica”, a conchis Gheorghe Bunea Stancu

ANA-MARIA NICULESCU

Comentarii

comentariu

About the Author

-