Published On: mie, Iul 11th, 2012

“Memorial Maria Albulet” – editia V – a

Share This
Tags

Intrat în traditia manifestarilor anuale reprezentative ale sahului brailean, Turneul international feminin de sah al Romaniei “Memorial Maria Albulet”, ajuns la a cincea editie, se va desfasura între 14 si 21 iulie la Braila si are drept organizatori Primaria Municipiului Braila și Federatia Romana de Sah.

Formula de disputare, inedita pentru acest turneu, este tur-retur.

Vor participa, din afara granitelor tarii, marile maestre Marina Makropoulou (Grecia – fiica vicecampioanei olimpice din 1957, comemorata prin acest concurs), Svetlana Petrenko (Moldova), maestra internationala Ekaterini Fakhiridou (Grecia) si tanara speranta maghiara Boglarka Erdos.

Lor li se alatura doua componente ale echipei Romaniei pentru Olimpiada de la Istanbul, marile maestre Elena-Luminita Cosma (castigatoarea editiei trecute) si Mihaela Sandu.

Turneul (al carui director este maestrul F.I.D.E. Nicolae Doroftei) va fi arbitrat de arbitrul international Dinu-Ioan Nicula.

Festivitatea de deschidere, onorata de prezenta Primarului Municipiului, domnul Aurel Gabriel Simionescu si a reprezentantilor Federatiei Romane de Sah, va avea loc sambata, 14 iulie ora 11, în  foaierul Teatrului “Maria Filotti”.

Suntem convinsi ca spectacolul sahist se va afla la el acasa în incinta Teatrului “Maria Filotti” din Braila, cu partide frumoase, care sa constituie adevarate modele pentru participantii la concursul de copii (programat între 13 si 15 iulie) din cadrul Memorialului. Turneele pentru copii sunt organizate de Clubul Sportiv “Fairplay Braila” (presedinta Laura Doroftei), cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Braila si a federatiei de specialitate.

Prima runda a turneelor celor mici, care se vor desfasura pe grupe de varsta si sex, respectiv 8, 10 si 12 ani, separat baieti si fete, pentru o mai corecta ierarhizare, va avea loc vineri 13 iulie la orele 16, in holul teatrului.

Va exista si un turneu special (mixt) pentru juniorii cu varsta pana în 7 ani care nu  au mai jucat pana acum în competitii.

Toate turneele vor fi omologate, iar castigatorii primelor trei locuri vor fi rasplatiti cu premii în bani, cupe, medalii si diplome.

Comentarii

comentariu

About the Author

-