Published On: vin, Iul 6th, 2012

“Basescu nu va fi demis ci trimis inapoi catre popor”

Share This
Tags

*Catalin Boboc, presedintele PNL Braila sustine demersurile Parlamentului

Presedintii organizatiei PNL Braila, Alexandru Danaila si Catalin Boboc sustin actiunile USL-ului de la centru in ceea ce priveste suspendarea presedintelui tarii, Traian Basescu si organizarea unui referendum la sfarsitul acestei luni.

“Este un demers pornit de Parlament, dupa ce noua majoritate constituita in Parlamentul Romaniei astazi a preluat oarecum fraiele puterii, ceea ce e absolut normal, firesc si corect intr-o democratie parlamentara. Demersula Parlamentului nu reprezinta demiterea presedintelui ci trimiterea acestuia catre ceea ce tot timpul a spus ca-i place si anume, trimiterea catre popor. As vrea sa tratam in aceasta maniera acest subiect. Domnul Basescu, dupa ce si-a asumat atata timp rolul de jucator, va primi azi posibilitatea sa se intoarca in arena si sa joace”, a declarat Catalin Boboc.

Liberalul a mai adaugat faptul ca e firesc ca opozitia sa creada ca aceste demersuri fac parte dintr-o elaborata lovitura de stat, dat fiind ca train intr-o perioada de democratie. In ceea ce priveste rezultatele viitorului referendum, Boboc are convingerea ca presedintele tarii va fi demis: ”Apropo de motivele pentru care USL solicita suspendarea, cred ca sunt confirmate inclusiv de pozitiile si parerile oamenilor, oarecum de votul acordat de cetateni la alegerile locale. Si nu pot sa uit ca asta iarna cetatenii acestei tari au iesit in strada, si daca erau suparati doar pe Guvernul roman, ar fi strigat doar “Jos Boc”. Numai ca domnul presedinte, in aceste doua mandate, si-a asumat rolul de presedinte jucator, a venit el in locul Guvernului si a anuntat modificarile importante, cu efecte serioase asupra populatiei, motiv pentru care oamenii au strigat atunci si “Jos Basescu”. Daca ar fi fost un presedinte serios, la locul lui, un presedinte mediator, nu ar fi avut ce sa caute in aceasta disputa”.

Catalin Boboc a recunoscut ca orice transfer de putere are efecte in economie, motiv pentru care USL doreste suspendarea si demiterea presedintelui cat mai repede pentru evitarea sau diminuarea consecintelor acestor demersuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-