Published On: lun, Iun 25th, 2012

Ziua Drapelului National celebrata la Braila

Share This
Tags

Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, aceasta zi va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Maine, 26 iunie 2012, incepand cu orele 09.30, vor avea loc manifestarile dedicate sarbatoririi Zilei Drapelului National, la care vor participa oficialitatile locale.

Programul va incepe la Catedrala „Nasterea Domnului Isus Hristos”, incepand cu orele 09.30, unde va avea loc sfintirea Drapelului Romaniei. In intervalul orelor 09.50-10.00 va avea loc aducerea drapelului Romaniei, de catre garda purtatoare, in Piata Independentei, acolo unde se vor intalnii si oficialitatile civile si militare si unde va avea loc ceremonialul militar si religios.

Incepand cu orele 10.10, va avea loc rostirea alocutiunii referitoare la sarbatorirea Zilei Drapelului National, de catre Mihaela Marcu, prefectul judetului Braila, moment ce va fi urmat de primirea drapelului Romaniei si de inaltarea acestuia pe catarg.

Evenimentul se va incheia cu defilarea Garzii de Onoare, cu prezentarea onorului la Drapelul Romaniei, inaltat pe catarg.

Comentarii

comentariu

About the Author

-