Published On: vin, Iun 29th, 2012

Victoria care ne mentine in lupta pentru medalii

Share This
Tags

Romania – Uruguay 34-21 (19-10)

Nationala Universitara a Romaniei, condusa de Ioan Baban, a invins echipa similara a Uruguayului, in cadrul Campionatului Mondial Universitar de Handbal Feminin din Brazilia, cu scorul de 34 – 21 , la pauza conducand cu 19 – 10 .

Inceputul de partida a fost unul echilibrat, reprezentanta Uruguayului conducand in primele zece minute, selectionata Romaniei (6-4), moment in care antrenorul Ioan Baban s-a vazut nevoit sa schimbe registru tactic. Din minutul 20, apararea agresiva a romancelor le-a dus la conducerea pe tabela de marcaj, Nicoleta Esanu fiind cea care a incurcat formatia Uruguayului, pasele acestora fiind interceptate de braileanca, declansand astfel contraatacuri si mingii utile pentru faza a doua, reusind astfel sa se desprinda pe tabela de marcaj, scorul dupa 30 de minute fiind de 19-10 pentru Romania.

Cea de-a doua repriza a apartinut in totalitate romancelor, care au condus pe tabela de marcaj, dupa 60 de minute de joc, scorul fiind in favoarea tarii noastre, 34-21.

In aceasta partida, Nicoleta Tudor a fost menajata, acuzand dureri la bratul de aruncare.

Tot aseara s-a jucat si partida dintre Cehia si Brazilia 35 -27 (16-15), in care tara gazda a pierdut cu  cu toate ca pe teren se afla o Brazilie foarte motivata si bine asezata in teren, cu o aparare 3-3 foarte agresiva, acestea au pierdut meciul in ultimele 10 minute cand au riscat torul.

Astfel daca Romania invinge Brazilia in ultimul meci al acestei seri, are sanse de a se lupta cu Cehia pentru aurul Mondial.

Echipa:

portari: Visan Paula, Voicu Elena

jucatoare: Joldes Roxana 7, Dincu Andreea 5, Esanu Nicoleta 4, Adespii Andreea 4, Rahnea Roxana 4, Irimia Raluca 3, Leahu Laura 2, Patuleanu Mihaela 1, Tudor Nicoleta

Comentarii

comentariu

About the Author

-