Published On: vin, Iun 29th, 2012

Victoria care ne mentine in lupta pentru medalii

Share This
Tags

Romania – Uruguay 34-21 (19-10)

Nationala Universitara a Romaniei, condusa de Ioan Baban, a invins echipa similara a Uruguayului, in cadrul Campionatului Mondial Universitar de Handbal Feminin din Brazilia, cu scorul de 34 – 21 , la pauza conducand cu 19 – 10 .

Inceputul de partida a fost unul echilibrat, reprezentanta Uruguayului conducand in primele zece minute, selectionata Romaniei (6-4), moment in care antrenorul Ioan Baban s-a vazut nevoit sa schimbe registru tactic. Din minutul 20, apararea agresiva a romancelor le-a dus la conducerea pe tabela de marcaj, Nicoleta Esanu fiind cea care a incurcat formatia Uruguayului, pasele acestora fiind interceptate de braileanca, declansand astfel contraatacuri si mingii utile pentru faza a doua, reusind astfel sa se desprinda pe tabela de marcaj, scorul dupa 30 de minute fiind de 19-10 pentru Romania.

Cea de-a doua repriza a apartinut in totalitate romancelor, care au condus pe tabela de marcaj, dupa 60 de minute de joc, scorul fiind in favoarea tarii noastre, 34-21.

In aceasta partida, Nicoleta Tudor a fost menajata, acuzand dureri la bratul de aruncare.

Tot aseara s-a jucat si partida dintre Cehia si Brazilia 35 -27 (16-15), in care tara gazda a pierdut cu  cu toate ca pe teren se afla o Brazilie foarte motivata si bine asezata in teren, cu o aparare 3-3 foarte agresiva, acestea au pierdut meciul in ultimele 10 minute cand au riscat torul.

Astfel daca Romania invinge Brazilia in ultimul meci al acestei seri, are sanse de a se lupta cu Cehia pentru aurul Mondial.

Echipa:

portari: Visan Paula, Voicu Elena

jucatoare: Joldes Roxana 7, Dincu Andreea 5, Esanu Nicoleta 4, Adespii Andreea 4, Rahnea Roxana 4, Irimia Raluca 3, Leahu Laura 2, Patuleanu Mihaela 1, Tudor Nicoleta

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-