Published On: joi, Iun 21st, 2012

Tantarii mor doar noaptea

Share This
Tags

*Din cauza temperaturilor foarte ridicate de pe timpul zilei, problema tantarilor nu poate fi rezolvata decat noaptea

In cadrul primei conferinte din noul mandat de primar, edilul Brailei, Aurel Simionescu, a dezbatut problema care ii nemultumeste in aceasta perioada pe toti brailenii si anume cea a tantarilor. Acesta a afirmat faptul ca programul este in decurs, dar ca se acctioneaza doar noaptea, temperaturile din timpul zilei avand un efect negativ asupra substantei care este imprastiata.

“Ceea ce vreau eu sa spun este faptul ca trebuie sa intelegem ca pentru a incepe un astfel de process noi trebuie sa anuntam cu trei zile inainte, crescatorii de albine, care trebuie sa-si tina albinele in stupi. O alta cauza ar fi aceea ca prima data se da aerian si dupa se da la sol. Noi nu actionam ziua, programul este de dat noaptea, pentru ca la temperaturile care sunt afara, la peste 20-25 grade, substanta respectiva nu mai ajunge la sol, se evapora,” a declarat Aurel Simionescu.

Totodata acesta a tinut sa specifice faptul ca aceasta actiune are loc numai in municipiu, si ca in zonele limitrofe acestuia nu se actioneaza de niciun fel. “Doar in Braila se da cu aceste substante ce este in jurul nostru, Insula, Chiscani, Cazasu, Vadeni, nimeni nu mai face niciun fel de astfel de demersuri si atunci e greu sa punem niste bariere foarte inalte si sa omoram pe o cale de 10km in jurul orasului tantarii respectivi. Sunt facute demersurile, politia locala verifica, cantitatile, ca sa nu ne trezim ca s-a dat cu apa si nu s-a dat cu substanta, am facut astfel de controale si noaptea si dimineata cand s-a mai dat. Cu certitudine vom avea un efect dar sa nu ne asteptam ca nu o sa mai fie niciun tantar,” a conchis primarul municipiului Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-