Published On: mie, Iun 27th, 2012

Subventii acordate angajatorilor care recruteaza someri

Share This
Tags

Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, sunt scutiti pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei, datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate in aceste categorii. Pentru fiecare persoana astfel incadrata, angajatorii primesc lunar o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, 500 RON, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca, pe o perioada de cel putin doi ani.

De asemenea sunt acordate subventii angajatorilor care incadreaza in munca someri care in termen de 3 ani de la data angajarii indeplinesc conditiile pentru a solicita pensie anticipata. Acestia primesc pe perioada angajarii o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.

Angajatorii care incadreaza in munca persoane cu handicap pe perioada nedeterminata si le mentin raporturile de munca cel putin 2 ani, beneficiaza de subventii timp de 12 luni.

In primele cinci luni ale anului 2012, au fost acordate subventii unui numar de 62 de angajatori, fiind finantate 156 de locuri de munca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-