Published On: vin, Iun 29th, 2012

Stimulare de 250 de lei pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor

Share This
Tags

AJOFM Braila reaminteste angajatorilor faptul ca, pot beneficia de un stimulent financiar lunar, in valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student incadrat in munca.

Angajarea elevilor si studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student pentru care s-a incheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care [ncadreaza [n munca elevi si studenti [n baza:

*unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, [ncheiat [n conditiile legii, cu norma [ntreaga sau, dupa caz, cu timp partial;

*unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de muncã incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care:

- incadreaza [n munca elevi si studenti anterior datei de [ncepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi;

- au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de acest stimulent financiar, pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii, din judetul Braila, vor [ncheia cu A.J.O.F.M. Braila, [n termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati [n perioada vacantelor, o conventie (Anexa nr.1 la H.G.nr.726/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.72/2007 privind stimularea [ncadrarii [n munca a elevilor si studentilor).

Informatii suplimentare se pot obtine la sediul A.J.O.F.M. Braila, din b-dul Dorobantilor, nr.603-605, parter, Biroul nr. 3.

Comentarii

comentariu

About the Author

-