Published On: mar, Iun 26th, 2012

Se vor mari salariile bugetarilor

Share This
Tags

*Senatul a aprobat o Ordonanata de Urgenta care prevede cresterea salariilor bugetarilor

Majorarea prvazuta de proiectul de lege se va realiza in doua etape. Astfel, incepând cu 1 iunie 2012, acesta va creste cu 8% fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012. Cea de-a doua majorare este programata pentru data de 1 decembrie 2012, când se preconizeaza o crestere salariala de 7,4% fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

Cu 84 de voturi pentru si doua abtineri, proiectul a fost dezbatut de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a lansat in luna mai spre dezbatere un Proiect de Ordonanta de Urgenta care viza cresterea salariilor angajatilor din sectorul bugetar, incepând cu data de 1 iunie 2012, actualul Guvern dorind revenirea salariilor in plata la nivelul celor din iunie 2010. Obiectivul acestui proiect il reprezinta, conform motivului emiterii lui, recuperarea reducerii veniturilor de natura salariala aprobata prin Legea 118/2010, majorare ce se va face pe etape.

In situatia salariatilor care beneficiaza de sporuri, indemnizatii, compensatii sau alte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, conform legii, din salariul brut, solda lunara sau salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare, de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, vor fi de asemena majorate cu procentele si la datele mentionate, in masura in care salariatii isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Pe de alta parte, majorarea nu sa va aplica bugetarilor ale caror salarii nu au fost diminuate portivit Legii 118/2010.

Comentarii

comentariu

About the Author

-