Published On: sâm, Iun 30th, 2012

Romania este vicecampioana mondiala la Universitarele din Brazilia!

Share This
Tags

*Romania – Cehia 18-32 (9-17)* HC Dunarea Braila are 5 vicecampioni mondiali * Raluca Irimia, Nicoleta Esanu, Elena Voicu, Andreea Adespii si Ioan Baban aduc argintul de la CM Universitar la Braila

Meci greu in finala de la Campionatul Mondial Universitar, unde Romania a intalnit Cehia, singura echipa care a invins selectionata tarii noastre in grupe. Ratarile in numar mare ale Romaniei, au facut ca in aceasta sa se piarda aurul mondial, clasandu-se pe locul doi, la Campionatul Mondial Universitar

Inceputul partidei a apartinut Cehiei, care a ratat primul atac, Romania fiind prima care a inscris in aceasta partida. Ambele echipe au ratat mult, in minutul 5 scorul fiind  3-1 pentru Cehia. Jucatoarelor de la HC Dunarea Raluca Irimia si Andreea Adespii au redus din diferenta si in minutul 10 scorul era de 6-5 pentru Cehia. Pana in minutul 14, Cehia nu a mai putut inscrie niciun gol, portarul nationalei universitare blocand fiecare incercare de-a adversarelor de a da gol aparand chiar si un 7 metri, care ar fi dus Cehia in avans cu doua goluri. Contraatacurile Cehiei si cateva ratari importante ale Romaniei, a dus Cehia la o diferenta de 4 goluri, in minutul 15 scorul fiind de 9-5, moment in care antrenorul Ioan Baban a cerut timp de odihna.

Jocul Romaniei nu a mai mers pana in minutul 20 cand tabela de marcaj arata 11-5 pentru Cehia, dar Esanu a scos un 7 metri, Andreea Adespii fiind cea care a bagat mingea in poarta Cehiei. Jocul cu pivotul, contraatacurile Romaniei, dar mai ales munca portarului roman au facut ca in minutul 25 Romania sa reduca din diferenta scorul fiind de 13-9. Finalul primei reprzei a apartinut Cehiei care a condus Romania la pauza cu scorul de 17-9.
Cea de-a doua repriza a fost un calvar pentru Romania, care a ratat mult, si pe contraatac si de la 7 metri, tabela aratand dupa 60 de minute  scorul de 32-18.

Echipa Romaniei nu a putut tine piept selectionatei din Cehia, care s-a prezentat la Campionatul Mondial Universitar cu echipa care va participa la Campionatul European din Serbia. La inceputul campionatului, specialistii din handbal dadeau Romaniei sansa 3-4 pentru aurul mondial, dar reprezentanta tarii a demonstrat contrariu si a jucat finala.

Astfel Romania castiga pentru a doua oara consecutiv locul 2 la Campionatul Mondial Universitar, aducand acasa argintul mondial. La finalul turneului, Romania a obtinut si un trofeu individual, Paula Visan obtinand titlul de cel mai bun portar.

La campionatul Mondial Universitar din Brazilia, aurul a fost castigat de Cehia, Romania si-a consolidat locul 2 castigand astfel argintul, iar Polonia a invins Brazilia si a obtinut locul 3. Tara gazda, Brazilia s-a clasat pe locul 4, urmata de Uruguay pe 5 si Chile pe 6.

Date tehnice:

Portari: Visan, Voicu

Marcatoare: Irimia 6 goluri, Adespii 5, Tudor 3, Cirstea 2, Esanu 2, Leahu 1

A mai evoluat: Dincu

Comentarii

comentariu

About the Author

-