Published On: vin, Iun 29th, 2012

Romania joaca finala la Campionatul Mondial Universitar! HC Dunarea Braila are 4 jucatoare in lot!

Share This
Tags

*Meci cu emotii, cu un final interzis cardiacilor, dar cu un rezultat ce duce Romania in finala de la CM Universitar *Romania – Brazilia 28-27 (14-16)

Selectionata Romaniei de la Campionatul Mondial Universitar a intalnit vineri seara tara gazda, Brazilia, si dupa un meci infernal aceasta a castigat marele derby.

Cu toate ca inceputul de meci ne-a apartinut si am condus inca din primele minute, braziliencele si-au jucat sansa si ne-au egalat la 7 (min 15), dar tactica antrenorului si dorinta fetelor de a castiga ne-a adus din nou la conducere pe tabela de marcaj 10-8 (min 20). Oboseala si-a pus amprenta pe echipa Romaniei, si ultimele 10 minute din prima repriza au apartinut braziliencelor, scorul dupa 30 de minute de joc fiind de 16-14 pentru Brazilia.

Inceputul celei de-a doua reprize a apartinut tot braziliencelor care s-au distantat  la 6 goluri, insa finalul de meci a apartinut in totalitate Romaniei. Ultimele 10 minute din partida au fost un adevarat calvar pentru brazilience care pierdeau in fata Romaniei. Apararea perfecta de la linia de 9 metri, blocarea portii de catre Paula Visan si contraatacurile fulger ale Romaniei, au adus acesteia victoria pentru care a muncit din greu. Cu un minut si jumatate inainte de finalul partidei, Raluca Irimia egaleaza pentru Romania la 27, pentru ca in urmatorul atac al braziliencelor, Paula Visan sa inchida poarta si Andreea Dincu sa marcheze in ultimele 10 secunde golul care a adus victoria.

Astfel dupa meciul cu Brazilia, Romania joaca impotriva Cehiei, marea finala de la Campionatul Mondial Universitar. Cu toate ca Cehia ne-a batut in primul meci cu scorul de 24-30, Romania ramane in carti si isi joaca sansa de a castiga medalia de aur, in cea mai importanta partida din acest campionat.

Date tehnice: Paula Visan, Elena Voicu – Raluca Irimia 6, Oana Cirstea 6, Nicoleta Tudor 5, Andreea Dincu 5, Andreea Adespii 2, Nicoleta Esanu 2, Roxana Joldes 2, Roxana Rahnea, Laura Leahu

Comentarii

comentariu

About the Author

-