Published On: vin, Iun 22nd, 2012

Redactorul sef al cotidianului “Obiectiv” risca sa piarda pamantul pentru care a asteptat aproximativ zece ani

Share This
Tags

*Marian Coman a declarat ca nu are bani sa-si construiasca casa pe terenul obtinut in baza legii 15/2003

Municipalitatea se confrunta inca din 2003 cu problema persoanelor care cer terenuri in vederea construirii de locuinte si nu respecta conditiile legii. Astfel o buna parte din cererile onorate prin sedintele de Consiliu Local Municipal, sunt abandonate de catre solicitanti.

Primarul municipiului Aurel Simionescu s-a declarat dezamagit de persoanele care depun cererile la primarie, in vederea obtinerii unui teren de casa, insa ulterior, acestia parasesc tara, sau folosesc respectivele terenuri pentru altfel de activitati, decat cea a construirii de locuinte.

“Nu asta este problema, problema este ca acele locuri care se dau pe legea 15 sunt discutate in comisie, care analizeaza acest lucru si daca ati vazut in Consiliul de mai multe ori eu chiar am intrebat, ati facut toate verificarile? Respectam o ordine in care au fost depuse dosarele,pentru ca mai sunt niste lucruri care s-au int@mplat si va trebui sa le reluam acum. Sunt astfel de loturi atribuite din 2006,2007,2008, 2009, si persoanele respective nu si-au dus la indeplinire obligatia de a construi, pentru ca pe lege scrie, intr-un an de zile incepi lucrarile iar, in doi ani de zile finalizezi lucrarile. Persoanele respective nu si-au dus la indeplinire aceste obligatii, unii dintre ei nu au facut nimic. Am mai facut niste revocari din acestea de atribuiri, altii au facut un fel de fundatie, unii au plecat prin strainatate dupa aceea. Deci noul consiliu trebuie sa treaca prin toate aceste atribuiri, sa le verifice si acolo unde lucrurile nu sunt in regula se vor luam masurile pe care legea le impune”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

In cazul lui Marian Coman, acesta a intrat in posesia terenului inca din anul 2011. Practic, la momentul actual, macar fundatia casei ar fi trebuit sa fie vizibila pe lotul redactorului sef al ziarului “Obiectiv”. Daca pana in 2013 Coman nu isi finalizeaza constructia locuintei, conform legislatiei in vigoare, acesta va pierde terenul pentru care a asteptat zece ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-