Published On: joi, Iun 21st, 2012

Premiul mediteranean pentru jurnalism

Share This
Tags

Premiul mediteranean pentru jurnalism este un concurs international axat pe teme legate de diversitatea culturala. Concursul se adreseaza jurnalistilor din Uniunea Europeana si din zona mediteraneana, fiind organizat de Fundatia Anna Lindh, in cooperare cu COPEAM, Alianta ONU a Civilizatiilor, Comisia Europeana, Al-Arabiya News Channel si Euronews.

Concursul urmareste sa promoveze si sa incurajeze jurnalismul care contribuie in mod efectiv la dialogul continuu intre culturi si la recunoasterea rolului pozitiv jucat de jurnalisti in relatarile privind diversitatea culturala. Persoanele participante la concurs au ocazia de a dobandi recunoastere internationala si de a primi un premiu in bani pentru lucrarile lor jurnalistice.

Participantii trebuie sa trimita articole publicate in mass-media intre 1 iulie 2011 si 1 iulie 2012 care se refera la una din urmatoarele cinci categorii:

•Premiul pentru print: articole scrise aparute intr-o publicatie, ziar sau revista;

•Premiul pentru televiziune: emisiuni de televiziune prezentate sau realizate de jurnalisti;

•Premiul pentru radio: emisiuni radio produse de jurnalisti;

•Premiul pentru presa online: articole si lucrari online publicate de jurnalisti;

•Premiul special pentru materiale despre societatea civila si constructia democratiei, ca urmare a transformarilor istorice din zona euro-mediteraneana.

Articolele castigatoare vor fi selectate pe baza calitatii profesionale si a standardelor jurnalistice aplicate in cercetare si redactare, originalitatea contributiei si capacitatea scriitorului de a oferi alte perpective si de a inspira cititorii.

Juriul va fi format din experti internationali si personalitati recunoscute in domeniul diversitatii culturale si cooperarii mediteraneene.

Castigatorii vor primi cate un trofeu si un premiu in valoare de 2500 de euro.

Finalistii vor fi, de asemenea, implicati pe parcursul intregului an in activitatile si evenimentele viitoare ale Fundatiei Anna Lindh organizate de Reteaua Nationala Anna Lindh, in tara lor de resedinta.

Fundatia Anna Lindh va invita jurnalistii preselectati la ceremonia de premiere care va avea loc la Berlin, in data 18 octombrie 2012.

Mai multe informatii: http://www.euromedalex.org/journalist-award

Sursa: Eurodesk Romania – www.eurodesk.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-