Published On: joi, Iun 28th, 2012

Platoul din fata Primariei, loc de promenada pentru braileni

Share This
Tags

De la finalizarea proiectului de reabilitarea a platoului din fata Palatului Administrativ, tot mai multi braileni se aduna zilnic in cel mai modern loc de promenada din oras.

Pe timpul zilei, persoanele varstnice ocupa bancile de la umbra si se bucura de muzica linistita ce suna in difuzoarele instalate pe plotou. Seara, tinerii se aduna in numar cat mai mare si cu toate ca sunt tantari, acestia petrec ore in sir linistiti pe platoul nou din fata Primariei.

Reabilitarea zonei din fata Palatului Administrativ a avut ca obiectiv accentuarea rolului de spatiu public marcant al orasului prin redefinirea elementelor arhitectonice urbane.

Lucrarile de constructii si instalatii au constat in realizarea structurii de rezistenta si a arhitecturii pentru bancile, jardinierele si rigola carosabila situate pe platoul pietonal, realizarea structurii de rezistenta si a arhitecturii fantanii arteziene amplasata pe tronsonul Bulevardului Independentei situat intre Calea Calarasilor si Faleza Dunarii, realizarea caminului necesar amplasarii statiei de pompare pentru instalatiile aferente bazinelor cu jocuri de apa, fantanii arteziene si sistemului de irigatii.

Totodata au avut loc si lucrari de arhitectura peisagera pentru reconfigurarea spatiilor verzi, lucrarilor de instalarii pentru retelele de apa si canalizare, lucrarilor de realizare a instalatiilor si retelelor electrice necesare pentru alimentarea rezervorului tampon de apa potabila, a statiei de pompare, a corpurilor de iluminat ale bancilor si a iluminatului exterior, lucrari de realizare a pavajelor si aleilor pietonale.

Lucrarile acestui proiect au avut ca obiectiv accentuarea rolului de spatiu public marcant al orasului prin redefinirea elementelor arhitectonice urbane

Reabilitarea zonei alcatuita din platou pietonal cuprins intre Calea Calarasilor si sediul Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Braila cuprinde: suprafata placata cu granit cu corpuri de iluminat incastrate, zona verde prevazuta cu un sistem de irigatii automat, realizarea bancilor prevazute cu corpuri luminoase, realizare de bazine muzicale cu jeturi de apa si lumini, reabilitarea fantanii arteziene amplasata pe tronsonul Bulevardului Independentei adiacent zonei de pasaj pietonal si realizarea unui sistem de iluminat ecoeficient  aferent suprafetei pietonale.

In urma proiectului care a avut o valoare totala de 4.913.488,10 lei, din care 79.614,38 lei reprezinta contributie proprie, iar 3.901.104,57 lei care reprezinta asistenta financiara nerambursabila, s-a realizat reabilitarea spatiului verde de 2.404,2 mp, reabilitarea a 4.410mp de suprafata pietonala, realizarea unor bazine musicale cu lumini si jeturi de apa, realizare a 8 stalpi de iluminat cu panouri solare, a unui sistem de irigati si montarea unui numar de 120 de banci.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-