Published On: mar, Iun 26th, 2012

Peste 2000 de elevi braileni sustin maine proba la matematica

Share This
Tags

*Elevii sunt inca bulversati de gafa de la Limba si Literatura Romana

Ce-a de-a doua proba din cadrul Evaluarii Nationale va avea loc azi la disciplina matematica.

Primele rezultate se vor face publice pe 29 iunie. Rezultatele finale se vor afla pe 2 iulie, dupa contestatii. Media artimetica a notelor obtinute la Evaluarea nationala va forma jumatate din media de la admiterea la liceu.

In ceea ce priveste proba scrisa al Limba si Literatura Romana aceasta a starnit controverse chiar si intre cadrele didactice de specialitate. Astfel cele mai mari batai de cap le-a dat subiectul trei al probei, unde elevii au trebuit sa numeasca tipul unei propozitii subordonate, raspunsul corect fiind insa discutabil.

Potrivit baremului de corectare varianta corecta de raspuns este varianta “C”, subiectiva insa exista voci care pretind ca propozitia ar putea fi si predicativa. In aceasta privinta peste 15 mii de elevi si profesori s-au unit si au trimis o petitie catre Ministerul Educatiei.

La Barila, in cele 85 de centre, au fost inscrisi un numar de 2.429 de elevi. La nivel national aproximativ 190 de mii de elevi sustin probele in cele 4516 unitati de invatamant.

Evaluarea Nationala se desfasoara anual intr-o singura sesiune, iar frauda si tentativa de frauda atrag eliminarea din sala si acordarea notei 1 la disciplina respectiva.

Conform ordinului ministrului numarul 5219/29.08.2011, fiecare sala de examen va fi dotata cu camere video de supraveghere functionale, dorindu-se astfel prevenirea si depistarea infractiunilor de frauda.

Printr-un comunicat al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului se interzice colectarea sau favorizarea colectarii de fonduri materiale sau banesti, de la elevi sau parintii acestora, fonduri care au ca scop asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitatile de invatamant sau din centrele in care se desfasoara examenele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-