Published On: mar, Iun 26th, 2012

PDL ameninta cu contestarea noii conduceri a TVR la Curtea Constitutionala

Share This
Tags

In cazul in care plenul reunit nu va accepta propunerile PDL pentru conducerea Televiziunii Romane, acestia ameninta cu contestarea deciziilor la Curtea Constitutionala Romana.

Legea de functionare a televiziunii publice prevede ca nominalizarile pentru posturile de Consiliu Administrativ sa se faca potrivit ponderei parlamentare.

Democrat liberalii sustin faptul ca in momentul in care PDL a avut majoritate la nivelul Parlamentului propunerile pentru conducerile institutiilor aflate sub control parlamentar s-a facut astfel incât sa existe un echilibru conform ponderii majoritatii parlamentare.

Audierea persoanelor propuse de PDL ca viitori membrii in Consiliul de Administratie al TVR, a fost respinsa in comisiile de cultura reunite, cu 15 voturi impotriva, 9 pentru si doua abtineri, membrii PDL retragadu-se din sedinta comuna.

Pentru Consiliul de Administratie al TVR, membrii PDL s-au decis asupra a trei persoane care sa fie audiati: Radu Carp, Ioan Stanomir si Andrei Postelnicu. Propunerea pentru ca cei trei sa fie audiati a fost in final respinsa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-