Published On: mie, Iun 20th, 2012

Micsorarea drastica a salariilor babane!

Share This
Tags

*Proiectul de lege se va aplica numai in cadrul regiilor autonome sau in cele in care statul detine actiuni

Miercuri in cadrul sedintei de Guvern, premirul Victor Ponta a declarat ca va analiza situatia salariilor nesimtite de care inca beneficiaza multi bugetari in functii inalte.

Acesta s-a declarat nemultumit de faptul ca sunt anumiti sefi de institutii care beneficiaza de salarii mult peste 4.500 lei la ora actuala.

Pentru reducerea acestora, Guvernul va discuta impozitarea suplimentara cu inca 16% a sumei din salariu, dar si din pensie, care depaseste suma de 4.500 lei.

Exista posibilitatea ca legea, daca va fi aprobata sa fie pusa in aplicare de la inceputul anului viitor.

Cu toate ca, Guvernul Boc hotarase ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Aministratie sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul direstorilor acestor societati, anul trecut Executivul a decis sa prelungeasca periada de plafonare a indemnizatiilor acordate comaniilor de stat. Astfel, salariul unui secretar de stat a fost redus de la 28.000 lei la 4.800 lei.

Cu toate acestea primul ministru Victor Ponta considera ca legea trebuie revizuita iar salariile babane de care beneficiaza cei mai multi directori de institutii ale statului sa fie in continuare reduse sau impozitate drastic.

Aceeasi lege se va aplica si penrtu pensionarii din sistemul bugetar care beneficiaza in prezent de pensii uriase de pe urma activitatii in cadrul diferitelor institutii ale statului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-