Published On: vin, Iun 29th, 2012

Meseria de victimă

Share This
Tags

Vă mai amintiţi de un primar al Bucureştiului care ţipa ca din gură de şarpe că e singur împotriva unui consiliu general ostil ?

Vă mai amintiţi lacrimile de crocodil cu care acelaşi primar al capitalei îl căina pe Stolojan luându-i locul în cursa prezidenţială împotriva lui Năstase ?

Vă mai amintiţi de un preşedinte de stat, fost primar al Bucureştiului, care se sufoca în propriile lui lacrimi reproşându-i lui Dinu Patriciu că a dat publicităţii o casetă video cu un candidat la preşedinţie care pocnea un copil cu pumnul ?

Vă mai amintiţi de un preşedinte de stat care se văicărea pe la toate posturile de televiziune şi pe la toate adunările publice că 322 de balauri i-au furat fotoliul de sub fese ?

Vă mai amintiţi de un preşedinte de stat care se plângea că un liberal cu papion, prim-ministru în funcţie, nu-i acordă suficient respect ?

Vă mai amintiţi de un preşedinte de stat care se tânguia că are insomnii de când a tăiat salariile şi pensiile românilor ?

Dacă vă amintiţi toate astea, înseamnă că aţi recunoscut-o şi pe biata victimă a istoriei noastre naţionale. Pentru cine n-a recunoscut-o, fac eu prezentările de rigoare. Doamnelor şi domnilor, victima datoriei, Băsescu Traian. El este victimă de meserie, iar noi toţi, cei ce nu-l credem pe cuvânt, suntem groaznicii lui călăi. De la o poştă se vede că omul de la Cotroceni are vocaţie de victimă. În ultima vreme pretinde că este însăşi victima lui Ponta, pe care încearcă să-l prezinte drept asupritorul lui direct şi permanent. Ba că premierul îi goleşte funcţia de atribuţii, ba că premierul nu-i cere mandat, ba că premierul îi pune piedici – victima Băsescu a renăscut din propria-i cenuşă portocalie. Dacă ar fi numai astea, treacă-meargă. Dar Băsescu, dispreţuindu-ne pe toţi, împinge tragicomedia politică dincolo de scenă, intră cu ea pur şi simplu în sală. Bunăoară, intoxică presa cu zvonul că i-ar face plângere penală lui Victor Ponta pentru că acesta i-ar fi uzurpat calitatea oficială de reprezentant al statului român. Alarmată şi isterică, mass-media se repede la robinetul cu speculaţii şi-l deschide dând crezare surselor otrăvite. Preşedintele aşteaptă cu calm ca toxina să-şi facă efectul şi, după un suspans bine calculat, pe fondul unei nebunii generalizate care anunţa că Ponta ar putea fi suspendat de Băsescu, şi nu invers, apare cu o morgă afectată şi începe să se văicărească povestindu-ne cum îndură el batjocura premierului. Şi, pentru ca dramoleta să primească aplauze la scenă deschisă, îi răspunde ziaristei de la Antena 3 că el niciodată n-ar depune vreo plângere penală împotriva lui Victor Ponta. Aşadar, dacă nu ştiaţi până acum, aflaţi că eleganţa îl defineşte pe şeful statului ! Nu-i aşa că Ponta e un rău şi un nesuferit şi că vrea să-l suspende tocmi pe el, cel mai tolerant şi cel mai elegant preşedinte pe care l-a avut România vreodată ? Stupefiant !!… Traian Băsescu este un nesecat izvor de fantezie malefică, un Machiavelli de mahala care confundă şmecheria cu politica şi propriul popor cu o turmă de animale. Ăsta nu poate fi decât portretul unui cioban. Desigur, unul mai ortoman, căci suntem vreo douăzeci de milioane de capete. Excluzându-i pe admiratorii preşedintelui, tot mai rămân vreo optsprezece milioane care s-ar putea să înţeleagă într-un final că Traian Băsescu e victimă reală într-un singur caz – în cazul în care paranoia îl prezintă public drept cea mai valoroasă pradă a ei. Aştept cu nerăbdare anunţul paranoiei. Poate îmi confirmă bănuielile.

Marius Beşchea

Comentarii

comentariu

About the Author

-