Published On: lun, Iun 25th, 2012

Contrabandisti cu tigari prinsi la Galati

Share This
Tags

*Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-Rutier impreuna cu lucratorii vamali au descoperit ascunse si nedeclarate in autoturismul unui barbat  5.980  tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

In ziua de 22 iunie a.c., in jurul orelor 15.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Gheorghe B., cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, in varsta de 24 ani, conducand un autoturism marca BMW.

Pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, pentru valorificarea unei informaţii aflate în lucru, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit. În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunsă şi nedeclarată, in plafoniera, in spatele banchetei si in haionul autoturismului, cantitatea de 5.980  tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Autoritatea vamala a luat masura retinerii tigaretelor si a autoturismului in vederea confiscarii.

Politistii de frontiera au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda deoarece cetateanul a mai fost depistat incercand sa introduca ilegal in Romania tigari cu timbru de accizaa Republica Moldova in ultimul an.

*Peste 22.160 de tigarete  descoperite la Sculeni

Politistii de frontiera ieseni impreuna cu lucratori vamali au descoperit doi barbati, care au incercat sa introduca ilegal in Romania 22.160 tigarete cu timbru de acciza  Republica Moldova.

In data de 23 iunie a.c., pentru valorificarea unor informatii aflate in lucru, politistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Iasi si din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tigari, in cadrul careia au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mai multor autovehicule.

In urma controlului amanuntit efectuat asupra autovehicului marca Ford Tranzit, condus de Anatolie B. in varsta de 31 ani, cetatean din Republica Moldova, echipa formata din politisti de frontiera si inspectori vamal a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un locas special amenajat in podeaua autovehiculului, cantitatea de 19.000 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

In urma controlului amanuntit efectuat asupra autoturismului marca Volkswagen Passat, condus de Nicolae E., in varsta de 21 ani, cetatean din Republica Moldova, echipa formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in doua locasuri special amenajate intre bancheta din spate si pragurile autoturismului cantitatea de 3.860 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale in vigoare, inspectorii vamali au dispus sanctionarea contraventionala a barbatilor cu amenda in valoare de 10.000 lei, fiecare, ridicarea intregii cantitati de tigari si a celor doua autovehicule in vederea confiscarii. Politistii de frontiera au luat masurile legale ce se impun pentru anularea permiselor de mic trafic emise pe numele celor doi cetateni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-