Published On: joi, Iun 21st, 2012

Lacu Sarat saracit si anul acesta!

Share This
Tags

Primarul Aurel Simionescu a declarat ca nu se pot face investitii pana la solutionarea litigiilor, numarul mare de procese fiind in curtea Comunei Chiscani. Cu toate ca s-a ajuns la un numitor comun astfel incat investitiile sa vina atat din partea municipalitatii, a Consiliului Judetean dar si a Comunei Chiscani pana la finalizarea proceselor acestea nu pot fi puse in aplicare.

“S-a stabilit ca statiunea este la Braila, dar sunt foarte multe procese, care au inceput sa se astepte unul pe altul. Stai sa se rezolve unul, sa se termine si dupaia incepem cu altul. Aceste procese nu sunt cu primaria, ci sunt procese legate de incasarea taxelor si impozitelor pe care le-a facut Primaria Chiscani catre diversele firme care se afla pe teritoriul, nu numai al statiunii Lacu Sarat dar si pe combinat, pe zona de platforma chimica. Ceea ce va pot spune eu este, ca stadium de reglementari zic, ca daca nu exista o intelegere intre parti, Oficiul de Cadastru este cel care spune aici este granita. Asfel Oficiul de Cadastru spune ca Statiunea Lacu Sarat, platforma chimica si colonia de la km 10 este la municipiu, iar termocentrala care era la municipiu acum este la Chiscani.

Mergand pe harta de la 1968, tot pe aceasta formula, capatul insulei de aici, care era tot la Braila, este acum la Marasu iar padurea Setjaru este la Chiscani.

Legea 2/68 prin care s-a facut impartirea teritoriala, care nu a vizat Braila, este una organica si impartirea admininistrativ-teritoriala nu se poate schimba decat tot printr-o lege organica, dar orice alta impartire trebuie sa fie acceptata pe format de referendum. Deci daca noi vream acum sa fie Varsatura la municipiu , va trebui sa avem referendum la municipiul Braila si la Comuna Chiscani care sa fie de acord, ceea ce inseamna o cheltuiala foarte mare, o prezenta de 50% la vot, ceea ce nu se prea intampla.”

Pana in prezent municipalitatea a fost cea care s-a ocupat in mod direct de tot ce tine de terenul pe care se afla statiunea Lacu Sarat, incasand chiar si eventualele amenzi ale Garzii de Mediu.

“In statiunea Lacu Sarat, toate retrocedarile care au fost facute, s-au realizat de catre municipalitate. Garda de Mediu cand consatat ca sunt gunoaie in Lacu Sarat vine si ne santioneaza la municipiu.”

Primarul municipiului, Aurel Simionescu s-a aratat nemultumit de faptul ca aceste procese ingreuneaza rapiditatea investitiilor si modernizarilor din statiune, tinand cont de faptul ca Lacu Sarat a fost de-a lungul timpului un important centru turistic al Brailei.

“Nu se poate investi in cevea ce este in litigiu. Am vrut sa facem o chestiune si aici am picat de acord teoretic, sa facem o asociere intre Primaria Braila, Comuna Chiscani si Consiliul Judetean care sa poata sa contribuie la dezvoltarea statiunii. Problema este ca atata timp cat ne aflam intr-un litigiu perpetuu nu se poate realiza nimic”, a declarat Aurel Simionescu, primarul municipiului Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-