Published On: Soare, Iun 24th, 2012

Ingrijiri medicale neprevazute in Uniunea Europeana

Share This
Tags

Inainte de a pleca pentru un sejur de scurta durata intr-o alta țara din Uniunea Europeana (vacanta, calatorie de afaceri, studii etc.) este indicat sa va procurați cardul european de la Casa de asigurari de sanatate. Acesta va facilita accesul la ingrijirile medicale de care ati putea avea nevoie pe durata sederii in strainatate. Cardul european de asigurari sociale de sanatate va atesta dreptul la asistenta medicala, reprezentând dovada faptului ca sunteti asigurat(a) in alt stat membru.

Daca va imbolnaviti pe durata calatoriei, beneficiati de acelasi regim de asigurare obligatorie de sanatate ca si cetatenii tarii gazda.  Este important sa va adresati unui medic din sistemul public de asigurari de sanatate, deoarece cardul european de asigurari sociale de sanatate nu acopera asistenta medicala acordata in sistemul privat.

Daca sunteti spitalizat(a) pentru ingrijiri medicale urgente in timpul calatoriei in alta tara a Uniunii Europene, cardul european de asigurari sociale de sanatate simplifica procedurile administrative si de rambursare a costurilor pentru serviciile medicale din sistemul public de sanatate. Daca ingrijirile sunt gratuite pentru cetatenii tarii respective, acestea vor fi gratuite si pentru dumneavoastra. Daca ingrijirile trebuie platite, puteti face o cerere de rambursare fie pe loc, fie la intoarcerea in tara. Casa dumneavoastra de asigurari va va rambursa costurile in conformitate cu reglementarile din tara in care ati beneficiat de ingrijiri.

Cardul european de asigurari sociale de sanatate nu acopera cheltuielile de repatriere si de salvare montana si nici contravaloarea bunurilor furate. Pentru acestea, este necesar sa incheiati o asigurare de calatorie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-