Published On: lun, Iun 25th, 2012

Dan Voiculescu si-a dat demisia din Senat

Share This
Tags

* Gestul a fost declansat de respingerea unui proiect care viza dublarea sanctiunilor pentru evaziune fiscala

Senatorul si presedintele fondator al Partidului Conservator si-a anuntat astazi demisia ca urmare a respingerii unui proiect privind dublarea sanctiunilor pentru evaziune fiscala de catre Comisia de buget-finante.

“Stimati colegi, eu am demisionat. Dumneavoastra trebuie doar sa votati pentru adoptarea proiectului privind dublarea sanctiunilor pentru evaziunea fiscala si, la sfarsitul zilei, cu totii vom putea spune ca ne-am respectat functia si angajamentele asumate” a declarat fostul senator pe blogul personal.

Dan Voiculescu s-a declarat nedumerit de faptul ca intr-un Parlament in care Comisia de buget este cea care da avizul unui astfel de proiect de lege.

“Am considerat intotdeauna ca angajamentele publice sunt mai importante decat orice functie. In anul 2005, la inceputul mandatului de senator, m-am angajat sa determin adoptatarea de catre Parlamentul Romaniei a unui proiect de lege privind reducerea TVA pentru alimentele de baza. Am initiat acest proiect si l-am sustinut constant in comisii, in plen si in toate intervenetiile publice. Dupa trei ani de lupta, in septembrie 2007, cand a devenit evident ca majoritatea parlamentara nu era dispusa sa sustina acest proiect, am demisionat din functia de senator. Nu am renuntat, ci mi-am respectat principiul: angajamentul este mai important decat functia. La inceputul acestui an am initiat un proiect de lege pentru dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala. Intr-o tara in care economia subterana este estimatea, chiar de un raport al Cur’ii de Conturi, la peste 50 de miliarde de euro, am considerat ca este vitala impunerea unor sanctiuni severe pentru evazionisti.  Am solicitat intregii clase politice sa sustina acest proiect, care nu presupune costuri bugetare si nu are niciun fel de culoare politica. }i, totusi, Guvernul Ungureanu a avizat negativ acest proiect, iar marti, 19 iunie 2012, Comisia pentru buget si finante din Senat a intocmit raport de respingere, asumand punctul de vedere al Guvernului PDL care sustinea ca marirea pedepselor pentru evaziune fiscala “nu se justifica” si nu corespunde politicii de “scadere a limitelor pedepselor”. Este o decizie pe care nu o pot accepta. Nu putem ignora realitatea pentru a respecta standarde artificiale in politica penala. Legile trebuie ajustate la datele realitatii, nu invers. Astazi acest proiect se afla pe ordinea de zi a plenului Senatului. |inand seama de votul de Comisie, decizia plenul este previzibila. Pentru ca nu pot fi solidar o decizie profund gresita, pentru ca nu pot accepta sa asist la respingerea proiectului si sa plec apoi cu constiinta impacata, am decis ca astazi, 25 iunie 2012, sa demisionez din functia de senator”, marturiseste Dan Voiculescu pe pagina personala de internet.

Fostul senator al Partidului Conservator spera ca demisia lui sa fie un semnal de alarma care sa le atraga atentia celorlalti colegi ai sai asupra importanttei combaterii economiei subterane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-