Published On: vin, Iun 29th, 2012

Contrabanda pe barajul Stanca-Costesti

Share This
Tags

Politistii de frontiera botosaneni au intocmit dosar penal pentru contrabanda, pe numele a trei cetateni romani, care au incercat sa introduca in tara, prin sustragere de la controlul vamal, 4400 tigarete de provenienta Duty Free.

In data de 27 iunie a.c., un politist de frontiera care executa serviciul de supraveghere in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, a observat pe coronamentul barajului un autoturism care se indrepta dinspre R. Moldova spre Romania si care dupa ce a trecut linia de frontiera, la circa 200 de metri pe teritoriul romanesc a oprit, pentru scurt timp, dupa care si-a continuat deplasarea spre punctul de trecerea frontierei.

Avand suspiciuni ca din autoturismul respectiv au fost abandonate bunuri, in scopul sustragerii de la controlul vamal, politistul de frontiera a anuntat echipa operativa de la Sectorul PF Stanca.

In urma cercetarii zonei, s-a descoperit la baza coronamentului barajului o persoana de sex masculin ascunsa in vegetatie, identificata ca fiind cetateanul roman Eugen R., de 43 de ani si care avea asupra sa o sacosa din rafie in care se gaseau 4400 tigarete marca “Marble” si „Strand”, de provenienta Duty Free, in valoare de 2000 lei.

Politistii de frontiera au stabilit ca tigarile apartin pasagerului din autoturism, cetateanul roman Catalin S., in varsta de 27 de ani, care le-a aruncat peste coronamentul barajului in scopul sustragerii de la controlul vamal, beneficiind de complicitatea conducatorului auto, respectiv cetateanul roman Constantin M., in varsta de 41 de ani, iar tigarile au fost preluate de catre Eugen R., aflat la baza coronamentului barajului.

In consecinta, cei trei cetateni romani s-au ales cu dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „contrabanda” si „complicitate la contrabanda”, documentele urmand a fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Saveni, competent in solutionarea cauzei. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-