Published On: vin, Iun 29th, 2012

Contrabanda cu caruta la frontiera cu Moldova

Share This
Tags

Politistii de frontiera botosaneni au interceptat si retinut trei barbati, care transportau cu o caruta peste 60.500 de tigarete de contrabanda, introduse ilegal in Romania peste raul Prut.

In dimineata de 27 iunie a.c., in jurul orelor 07.30, pe timpul executarii unei misiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, beneficiind de sprijinul tehnico-informativ al DGIPI, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani au observat la malul raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Horodistea, comuna Paltinis, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona si care transportau cu ajutorul unui atelaj hipo doua colete voluminoase acoperite cu iarba.

Totodata, in apropierea celor doua persoane a mai fost observat un barbat, care asigura supravegherea traseului dinspre raul Prut spre interiorul localitatii Horodistea. Politistii de frontiera i-au interceptat si legitimat pe cei trei barbati, stabilind ca acestia sunt cetatenii romani C.M. de 20 de ani, M.P., in varsta de 18 ani si M.P., de 44 de ani, toti domiciliati in comuna Radauti Prut.

Politistii de frontiera au stabilit ca cele doua colete, ce contineau 60.800 tigari marca Temp, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare de aproximativ 28.000 lei, au fost introduse ilegal in Romania, peste raul Prut.

Pe numele celor trei barbati a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author

-