Published On: joi, Iun 21st, 2012

Cand o trag e democratie, cand si-o iau e dictatura

Share This
Tags

Nu vreau sa intru in polemica cu (sic!) redactorul sef al cotidianului “Obiectiv”, insa simt nevoia sa le dau dreptate fostilor mei angajati de la ziarul care stau de vorba cu oamenii. Se tanguiau deunazi ca, deh, sunt si ei oameni, ca un fel de explicatie la anti-campania furibunda la adresa lui Bunea Stancu din ultimii ani.

Da, sunt si ei oameni! Astazi, Infobraila dovedeste acest lucru. Cu varf si indesat! Marian Coman si-a tras teren de casa ca “sa testeze birocratia”, iar sefa lui, Monica Paraschiv, o halca din fata blocului ca sa-si “parcheze” o salupa de pescuit! Oameni suntem, ce naiba!

Stau si ma intreb de ce Marian, dupa ce “a testat birocratia”, nu a scris un material despre cum a “testat-o” si a renuntat la terenul de casa pe care, desi recunoste ca nu vrea sa construasca nimic, il tine blocat, in conditiile in care mii de braileni asteapta o bucatica de pamant sa-si ridice un acoperis deasupra capului. L-am cunoscut pe Marian pe vremea cand il invatam sa scrie reportaje la ziarul “Libertatea”. Cam pe vremea cand spune el ca i-a trecut prin cap sa “testeze birocratia”. Mare pisicher, sa nu zica el nimic!

In cazul Monicai Paraschiv nu ma intreb cum de s-a gandit sa-si “parcheze” barca in fata apartamentului in care locuieste. Exista o “esplicatie”. Sotul Monicai, Virgil, e un impatimit pescar, ca si mine de altfel, si inteleg ca in lunile lungi de iarna e totusi o alinare sa te uiti pe geamul de la baie si sa iti imaginezi o partida de crap la Pecineaga sau “inalta tensiune”. Nici fosta mea subalterna nu mi-a spus nimic! Pisichera si ea!

Daca tot suntem la capitolul intrebari, ma intreb de ce primarul Simionescu facea astazi pe niznaiul atat in cazul lui Marian cat si al Monicai. Inteleg ca l-au sprijinit masiv in campania electorala, dar asta sa fie motivul pentru care nu-si aminteste nimic, n-a semnat nimic, habar nu are? Sa fie la mijloc imensul contract de publicitate pe care il are ziarul cu primaria? Sau legatura stransa dintre grupurile de interese care au dorit sa-l inlature pe Gheorghe Bunea Stancu din fruntea judetului? Pisicher si Simionescu asta!

Comentarii

comentariu

About the Author

-