Published On: mar, Iun 26th, 2012

Apararea perfecta duce Romania mai aproape de aurul mondial

Share This
Tags

*Romania – Polonia 24-18 (12-9)

Dupa ce au castigat detasat primul meci de la Campionatul Mondial Universitar, in fata celor din Chile, Romania a intalnit ieri Polonia. Se anunta un meci greu pentru romance, avand in vedere ca Polonia castigase cu o seara inainte in fata tarii gazda, Brazilia si pleaca in opinia specialistilor cu sansa a doua la medalia de aur.

Apararea la linia de 9 metri a facut diferenta intre cele doua echipe. Blocul central al apararii, compus din Nicoleta Tudor, Raluca Irimia, Roxana Joldes si Andreea Adespii a dus greul acestui joc, iar atunci cand a fost depasit, portarul, Paula Visan, a inchis poarta aparand excelent, fiind laudata la sfarsitul jocului de specialistii prezenti.

Chiar daca Romania a fost condusa in primul sfert de ora, echipa antrenata de Ioan Baban a avut o revenire spectaculoasa, preluand astfel conducerea pe tabela de marcaj. In atac, contraatacurile rapide ale Andreei Dincu si Oana Cirstea, alaturi de finalizarile de la distanta ale Nicoletei Tudor, ne-au facut sa ne desprindem pe tabela inca din primul sfert de ora.

Apararea excelenta in zona centrala, a blocat principale finalizatoare ale adversarelor si marcand excelent pivotul advers, Patrycja Kulwinsca, o jucatoare extraordinara, scorul de la pauza fiind de 12-9 pentru Romania.

In repriza a doua, cand antrenorul danez al Poloniei a schimbat registrul tactic in aparare, trecand la aparare 5-1 si 4-2 cu marcaj strict la om, la Roxana Joldes si Nicoleta Esanu, antrenorul Ioan Baban a renuntat la pivot trecand jucatoarele marcate om la om la centrul terenului si jucand 4 la 4, un rol important avandu-l aici Roxana Rahnea si Andreea Adespii. Golurile importante care au desprins Romania pe tabela de marcaj au fost inscrise de Roxana Joldes si Mihaela Patuleanu la mijlocul reprizei a doua.

Antrenorul Ioan Baban s-a declarat extreme de multumit de jocul fetelor si le-a felicitat pe acestea pentru daruirea de pe teren. “A fost un joc extraordinar din punct de vedere al apararii. Fetele au jucat cum nu am crezut ca o pot face. Apararea si poarta au mers perfect. Am inchis multe atacuri ale adversarilor, atat pe linia de 9 metri cat si in poarta. Le felicit pe fete pentru daruirea de pe teren si pentru modul in care si-au aparat sansele in aceasta partida. Urmeaza un derby si trebuie sa ne refacem rapid, pentru ca jocul impotriva Cehiei, este extrem de important”, a declarat Ioan Baban.

Urmatorul meci al Romaniei de la Campionatul Mondial Universitar este impotriva Cehiei, acesta fiind considerat un adevarat derby.
Marcatori

Portari: Paula Visan, Elena Voicu
Au inscris: Dincu 5, Adespi 5(3), Tudor 4, Cirstea 3, Joldes 3(1), Irimia 2, Patuleanu 2;
Au mai jucat: Esanu, Rahnea si Leahu

Comentarii

comentariu

About the Author

-