Published On: mie, Iun 27th, 2012

Amenzi peste 855.000 lei date de ITM Braila in primele 5 luni din acest an

Share This
Tags

*ITM Braila a aplicat in perioada februarie-iunie 2012, 62 de sanctiuni in valoare de 855.000, 980 de angajatorii au fost controlati si 125 de angajati au fost prinsi lucrand la negru

Principalele deficiente constatate de reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca au fost legate de munca la negru. Cei mai multi angajatori care foloseau persone fara forme legale de incadrare s-au gasit in domeniul comertului, unde la 23 de angajatori au fost indentificate 37 persoane. In domeniul constructiilor au fost descoperiti 10 angajatori la care au fost indentificate 37 persoane. In panificatie, la 6 angajatori au fost indentificate 10 persoane, in domendiul prestari servicii la 6 angajatori au fost identificate 11 persoane. La capitolul restaurante, baruri la 4 angajatori au fost identificate 7 persoane, iar in agricultura  la 4 angajatori au fost indentificate 8 persoane. Si in fabricile de imbracaminte au fost descoperiti 3 angajatori care foloseau 11 persoane care nu aveau formele legale de incadrare in campul muncii. In domenile intretinere, reparatii auto si trasnporturi la 2 angajatori au fost indentificate 2 persoane care nu se incadrau in standardele legale de munca.

“Reducerea fenomenului muncii nedeclarate si transformarea acesteia in angajare constitue unul din obiectivele prioritare, iar intensificarea aplicarii masurilor institutionale care vizeaza reducerea muncii la negru, reprezinta una din principalele directii de actiune stabilite pentru atingerea obiectivelor fixate prin Programul de guvernare 2009 – 2012. Pentru reducerea incidentei muncii nedeclarate, ITM Braila, in ultimele 5 luni ale anului 2012, a initiat actiuni de verificare a agentilor economici care desfasurau activitati pe teritoriul municipiului si judetului Braila, in diferite domenii. La actiunile de control au participat inspectorii de munca din cadrul ITM braila si reprezentanti ai institutiilor stabiliti in functie de specificul si amploarea actiunii. In aceasta perioada de control am constatat o infractiune pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara a avea contract individual de munca incheiat in forma scrisa, pentru care au fost sesizate organele de urmarire penala. Atrag atentia angajatorilor ca astfel de actiuni privind reducerea incidentei muncii nedeclarate vor fi continuate si in perioada urmatoare”, a declarat Dumitru Vaduva, inspector sef, al ITM Braila.

Actiunile de control din ultima perioada, sunt organizate cu scopul de a reduce munca nedeclarata, mai ales ca tot mai multi angajatori au fost depistati anul acesta si sanctionati pentru utilizarea fortei de munca fara forme legale de angajare. Asa cum am vazut in cazul in care se vor descoperi mai mult de cinci angajati fara contract de munca, patronii risca inchisoarea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-