Published On: vin, Iun 22nd, 2012

11 copii lasati pe mana unei mame denaturate

Share This
Tags

*Dintre acetia sapte sunt ai familiei Fornea, iar patru i-au fost dati in plasament

Locatarii din imobilul situat pe strada Plevna numarul 79 au sesizat la sediul redactiei noastre faptul ca in curtea in care locuiesc mai traieste o familie care are in grija nu mai putin de unsprezece copii, care sunt lasati [n voia sortii.

„Ea are sapte copii da acum vad ca a mai adus vre-o trei, patru nu stiu de unde. Ne deranjeaza tare mult pentru ca ea pleaca de acasa si nu sta nimeni cu acesti copii. Cum ii lasa singuri, cum sar geamul, se urca in agud si mananca, fac galagie, cred ca sunt saracii flamanzi, ca asa par daca te uiti la ei. Eu nu stiu de ce o lasa sa-i creasca pe aia sapte in halul asta, da acum vad ca i-a mai si dat altii. Sunt niste oameni inconstienti”, a declarat necajita vecina familiei Fornea.

Ajunsi la fata locului redactorii nostrii au constatat ca povestea este adevarata. La numarul 79 din strada Plevna locuiesc, in trei camere, nu mai putin de 13 persoane, doi adulti si restul copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 14 ani.

Vecinii familiei se plang de faptul ca pe parcursul zilei, cand tatal este plecat la munca, Valerica, mama celor sapte, pleaca de acasa si ii lasa pe copii in grija celui mai mare, care nu are mai mult de paisprezece ani: „Am sapte copii ai mei si restul sunt din plasament. Patru mi-au dat din plasament. Acum sunt numai doi acasa, restu sunt la scoala. Eu nu muncesc, stau acasa sa-i cresc, numai sotul meu munceste. Copiii nu raman singuri, cand sunt eu plecata cel de 14 ani are grija de restul. Am fost plecata cand i-am primit pe cei patru in plasament ca a trebuit sa completez niste acte acolo. Cele mari de 14 ani invata dupa masa la scoala si dimineata raman ele cu copiii cat sunt eu plecata”. In ciuda eforturilor de a-i creste pe toti, Valerica nu a vrut sa recunoasca ca este depasita de situatie: „De mancare am ce sa le dau, au venit si de la protectia copilului cand mi i-au dat pe cei patru si au vazut doamnele in ce conditii ii cresc. Eu le zic sa stea in casa cat sunt plecata, da sunt copii si ei, sar geamul, ies afara si se joaca”.

Din pacate nu am reusit sa stam de vorba cu nici unul din ceilalti membrii ai familiei insa, la plecare, ne-am intalnit cu unul din copii care ne-a marturisit ca vine de la scoala. Hainele ii erau murdare, parul cifulit si nu avea la el ghiozdan sau macar vre-o carte.

Mama copiilor a declarat ca este constienta de faptul ca ar trebui sa fie in permanenta un adult in preajma copiilor insa considera ca daca ii lasa singuri inchisi in casa, acestia nu au cum sa pateasca ceva rau.

„Ca sa nu ma mai cert cu vecinii ii scot in Gradina Mare sau pe bulevard, pentru ca imi injura copiii de cate ori ii vad in curte si trebuie sa-i scot si pe ei afara sa se joace. Eu stiu ca trebuia sa stea un adult cu ei de cate ori am fost plecata, da nu are cine. Am si eu probleme care trebuie sa le rezolv, cine sa mi le rezolve”, a declarat, vizibil afectata de intrebarile noastre, Fornea Valerica.

In legatura cu acest caz Simona Cimpoaie, directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului a declarat: „Nu cred ca este posibil ca o familie care are deja sapte copii de crescut sa primeasca inca patru in plasament. O sa investigam acest caz si o sa luam masurile necesare astfel incat cazuri ca acesta sa nu se mai repete”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-