Published On: sâm, Iun 2nd, 2012

„O noua tentativa murdara de dezinformare”

Share This
Tags

* asa a caracterizat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, acuzatiile aparute intr-un cotidian local, ca ar bloca de ani de zile o investitie a firmei FIN.CO.GE.RO in Braila

Conducerea Consiliului Judetean Braila neaga orice tentativa de blocare a investitiei FIN.CO.GE.RO si denunta articolul aparut astazi intr-un cotidian local ca fiind o noua tentativa de denigrare a presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu si de dezinformare a brailenilor, pe perioada campaniei electorale. Stancu a comentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu este mirat de noul atac murdar la adresa sa si a precizat ca nu are nimic de-a face cu firma amintita si nici cu o pretinsa blocare a investitiei acesteia in Braila, timp de ani de zile, asa cum se sustine in articolul respectiv. In acest sens, conducerea CJ a dat publicitatii si un comunicat de presa:

„In vederea clarificarii aspectelor nereale prezentate in mod tendentios, fara a obtine informatii si a fi consultata conducerea Consiliului Judetean Braila, in privinta articolului „Cum blocheaza administratia Stancu investitiile straine. Stancu. Afacerea FIN.CO.GE.RO.„ publicat in ziarul Obiectiv-Vocea Brailei, din data de 1.06.2012, Consiliul Judetean Braila, informeaza opinia publica din municipiul si judetul Braila prin prezentul comunicat de presa, care cuprinde urmatoarele precizari:

Administratia publica organizata la nivelul judetului Braila are printre atributiile exercitate, rolul de a asigura dezvoltarea proiectelor de organizare si amenajarea teritoriului judetului, de dezvoltare urbanistica generala a acestuia si a unitatilor administrativ-teritoriale.

Potrivit competentei stabilite de actele normative in materie, documentatiile de urbanism sunt analizate si avizate de catre Comisia tehnica de amenajarea teritoriului si urbanism, constituita la nivelul Consiliului judetean, inclusiv planurile urbanistice zonale, intocmite pentru realizarea unor investitii locale.

Planul urbanistic zonal pentru investitia „Complex multifunctional 3S+P+24E-apartamente in regim hotelier, apartamente de locuit, birouri, spatii comerciale si parcari supraetajate”, al carui beneficiar este S.C.FIN.CO.GE.RO.SPA amplasata pe Faleza Dunarii in zona str.Grivita, municipiul Braila, a fost intocmit de S.C.KALINA PROIECT SRL care a depus documentatia la Consiliul judetean Braila, in numele firmei beneficiare, prin adresa nr.1583/14.02.2012.

Ulterior, prin adresa nr.2166/29.02.2012, proiectantul S.C.KALINA PROIECT SRL a solicitat amanarea analizei documentatiei deoarece nu se poate prezenta din motive obiective in data de 2.03.2012, cand a fost invitata de Comisia tehnica de amenajarea teritoriului si urbanism din cadrul Consiliului Judetean Braila.

Documentatia a fost analizata de Comisia tehnica de urbanism si amenajarea teritoriului in data de 15.03.2012, la care au  participat si reprezentantii S.C.KALINA PROIECT SRL, in calitate de elaborator al Planului urbanistic zonal.

Cu aceasta ocazie, s-a propus completarea documentatiei cu o serie de documente, dupa cum urmeaza:

-proiectul  trebuie sa se inscrie in propunerile noului PUG al municipiului Braila : functiunile specifice zonei, accesibilitate, circulatii auto si pietonale, altimetrie, silueta orasului la Dunare , continuitatea spatiilor verzi, oferta de spatii publice si de agrement, etc;

-coeficientul de utilizare a terenului a fost calculat in mod eronat, (calculul acestuia s-a raportat la suprafata zonei de influenta si nu la suprafata parcelei care a generat PUZ-ul), rezultand astfel un regim de inaltime excesiv.

-documentatia PUZ va contine studiile de fundamentare referitoare la terenul studiat.

Studiile de fundamentare pentru teritoriul studiat sunt prevazute in ,, Metodologia de elaborare si  Continutul-cadru al PUZ “ aprobat prin Ordinul nr.176/N/16.08.2000 al MLPAT, iar necesitatea elaborarii acestora au fost comunicate catre Primaria Municipiului Braila prin adresa nr.5237/04.09.2008, ca urmare a solicitarii acesteia nr.2751/07.03.2008;

In acest sens, s-a intocmit si transmis catre S.C.KARINA PROIECT SRL adresa nr.1583/20.03.2012, care cuprinde observatiile Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului si urbanism din cadrul Consiliului Judetean Braila, ce nu constituie un aviz negativ la documentatia inaintata.

Precizam ca institutia noastra, prin competenta si autoritatea sa, emite aviz prin Comisia tehnica de amenajarea teritoriului si urbanism asupra Planului urbanistic zonal la investitia „Complex multifunctional 3S+P+24E-apartamente in regim hotelier, apartamente de locuit, birouri, spatii comerciale si parcari supraetajate”, in conformitate cu :

-Metodologia de elaborare si  Continutul-cadru al PUZ “ aprobat prin Ordinul nr.176/N/16.08.2000 al MLPAT;

-Certificatul de urbanism, ca act de informare;

-Avizul de oportunitate ;

-Avizele institutiilor interesate solicitate prin certificatul de urbanism.

Nu cunoastem motivele pentru care nu au fost prezentate informatiile asupra completarii documentatiei de catre S.C KARINA PROIECT SRL, care a elaborat Planul urbanistic zonal, catre beneficiarul S.C.FIN.CO.GE.RO SPA, si se afla intr-o grava eroare in ceea ce priveste conditiile de acordare a avizului.

Institutia noastra, inclusiv presedintele Consiliului Judetean Braila si arhitectul Sef Costel Dragan nu au fost cei care au blocat obtinerea avizului pentru Planul urbanistic zonal ce va eliberat de indata ce documentatia va fi completata.

Ne rezervam dreptul de a actiona in judecata Ziarul Obiectiv-Vocea Brailei, care a denaturat si a informat gresit asupra blocarii investitiilor ce sunt realizate in municipiul si judetul Braila”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-