Published On: joi, Mai 24th, 2012

Vacu se joaca cu politica-n praf de-a presedintii de partide

Share This
Tags

Eu am impresia ca la PRM Braila e o … cum sa-i zic, ca sa menajez sensibilitatile persoanelor cu dizabilitati (politice)… o problema si ce e mai grav e ca de cum intra cineva in sediu, se molipseste. Problema, care nu a fost inca diagnosticata exact, se manifesta prin pierderi temporare ale uzului ratiunii politice si apare de la varste fragede, ca altfel, s-ar numi senilitate politica. Nu am reusit sa aflam daca virusul se ia prin aer, prin apa, sau prin atingere; cert e ca se ia si e foarte agresiv. Ultimul s-a molipsit un anonim vacuvian cu cas la gura, care pana de curand a plans in pumnisori ca nu-l baga in seama aia de la PNL si nu-l lasa sa-si intinda aripile si sa se afirme. De-aia a pornit puiul de Vac in zbor deasupra unui cuib de cuci PRM si s-a oprit acolo, ca avea impresia ca in noua familie politica o sa se desfasoare la adevarata valoare. Dat fiind ca de cand a fost data afara din partid familia Moisescu, resedinta PRM e goala, oricine are cheie se poate desfasura liber, in intimitate, fiindca acolo nu sunt niciodata mai mult de trei insi – aia care au plecat din PNL, deci se poate spune ca nu e nimeni.

Ei si daca nu e nimeni sa-l cenzureze, cum era la PNL, Adrian Vacu a inceput sa ciripeasca, infantil, e drept, ca orice puiut de cuc, dar in sinea lui simte ca-si spune cuvantul liber si nestingherit in politica locala. In sediul gol, cei trei veniti de la PNL  vorbesc intre ei si si-au luat fiecare cate o functie, ca discursurile lor sa capete importanta. Fiindca nu puteau sa fie toti trei presedinti judeteni, Adrian Vacu s-a facut presedintele organizatiei municipale a PRM Braila. Ei si cum invata el sa zboare de unul singur, ba inaltandu-se, ba cazand, ba dand cu capul de bec in timpul zborului, ce credeti ca i-a trecut prin cap lui Vacu? O idee! Mai precis, un subiect pentru un comunicat de mare importanta pentru tara. Vacutul cel mic simte ca este menirea lui de lider politic local sa se exprime cu privire la temele esentiale ale judetului si s-a concentrat puternic, ca sa scoata o chestie zguduitoare, cu care sa rupa gura targului. Fiindca suna bine cuvantul “incompatibilitate”, junele a brodat pe el si-a scos un comunicat de presa penibil, care ne convinge, inca o data, ca daca adevaratul presedinte liberal local l-a tinut in fundul vestiarului, pe bancuta de rezerve, stia el de ce.

Ca sa vedeti cat il duce capul pe-asta micu ( care, in paranteza fie spus, este si candidat la functia de primar al municipiului), va informam ca Vacu – ce pare ca abia a luat Bacu’, dupa nivelul comentariilor politice – a facut un apel catre “institutiile abilitate ale statului”, sa verifice si sa sanctioneze “cazuri de incompatibilitati si de utilizare a functiei publice in scopuri electorale”.

Adrian Vacu a dat si cateva exemple de situatii de acest gen, fiindca el nu vorbeste asa, aiurea, are argumente: “Primul caz de incompatibilitate se refera la inspectorul general scolar Botea Viorel, care este seful sotiei sale, Botea Carmen, director al Colegiului «Nicolae Balcescu» Braila. Aceasta situatie este mai veche, dar nimeni pana acum nu a vrut sa spuna si sa faca ceva pentru rezolvarea ei”.

Mai, asta-i sanatos la cap?! Bai Vacule, te-ai gandit vreun moment ca daca n-a zis nimeni nimic, poate e pentru ca nu era nimic de zis? Daca nu vorbeai, politician ramaneai! Dar sa nu-l contrazicem, ca ar putea avea reactii adverse… Ia zi-i, Vacutule, cum propui tu sa rezolvam aceasta situatie intolerabila? S-o dam afara din scoala pe sotia lui Botea, fiindca el e inspector scolar general? Sa-l dam afara din Inspectorat pe Botea, fiindca sotia lui e director de scoala? Sa-i dam afara pe amandoi, ca sa fii tu linistit? Hmmm… sa-i dam pe cei doi Botea afara din invatamant, sau pe Vacut, afara din politica?

Ne mai gandim si intre timp mai citim din comunicatul de presa: “Al doilea caz pe care doresc să îl aduc în atenţie îl vizează pe domnul Mitrofan Daniel, consilier local în funcţie şi candidat pentru un nou mandat, având funcţia de director al Inspectoratului Judeţean în Construcţii. Acesta îşi vede de activităţile de la inspectorat chiar dacă este în campanie electorală, se adresează electoratului la diverse manifestări politice şi foloseşte toată logistica din subordine în interesul unei anumite formaţiuni politice“. Urat din partea lui Mitrofan, sa se duca la serviciu in timpul campaniei electorale! Huo!

Dar stati, ca mai exista si un al treilea caz “extrem de important de ştiut”: “cel al doamnei Boboc Luciana, director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Brăila, care în toată perioada cât pensionarii au fost nedreptăţiţi din cauza reţinerii abuzive a 5,5% din cuantumul pensiei, nu a luat nicio poziţie, fiind marioneta perfectă pentru această funcţie. Acum, odată cu candidatura acesteia pentru fotoliul de primar al comunei Vădeni, a lăsat din nou pensionarii în voia sorţii. Nu poţi lăsa o asemenea instituţie de izbelişte timp de o lună de zile, pentru a-ti satisface ambiţii personale şi interese meschine în detrimentul tuturor pensionarilor din judeţul Brăila!”.

Ni se pare noua, sau Vacu are senzatia ca daca Luciana Boboc a parasit cladirea, CJAS-ul se inchide si pensonarii nu-si mai iau pensia?!  Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca in opinia lu’ asta micu’ si zanghitu’, depunerea candidaturii pentru primaria unei localitati inseamna “ambiţii personale şi interese meschine”.

Mai strumfule, cat de prost                  plasat in sondaje poti sa fii, tu insuti ti-ai depus candidatura pentru primaria unei localitati, papagalule… asta, cucule!

Dar sa trecem peste aceste aspecte, sa retinem ca e intolerabil faptul ca Luciana Boboc si-a luat concediu si nu se duce la serviciu, in timpul campaniei electorale! Huo!

Dar stai, mai Vacule, nu crezi ca ar trebui sa te hotarasti, vrei ca persoanele care se afla in campanie electorala sa se duca, sau sa nu se duca la serviciu, ca nu mai intelegem nimic?!

In final, ca un adevarat barbat politic, Vuc cel mic… asta, Vac cel mic anunta ca asteapta in perioada imediat urmatoare “un raspuns prompt din partea institutiilor locale ale statului, referitor la aceste aspecte. Risipa banului public trebuie oprita cu orice pret. In caz contrar, sunt nevoit sa sesizez si institutiile centrale pentru stoparea abuzurilor sesizate”. Sesizeaza si Clubul Bilderberg, daca institutiile centrale nu te trateaza cum trebuie! Desi, daca ne intrebi pe noi, e clar ca nu ai fost tratat la timp si nici cum trebuie…

Ia uite unde statea razboinicul luminii (stinse)! Si asteapta, Vacule, raspunsul, ca si noi asteptam reactia psihologilor. Fiindca reactia alegatorilor o stim de pe acum: “flit!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-