Published On: vin, Mai 25th, 2012

Vacu nu e de acord cu uninominalul pur, fiindca a auzit ca e o tampenie

Share This
Tags

Va spuneam recent ca Adrian, anonimul vacuvian local, ne aminteste de un pui de cuc care s-a trezit, la un moment dat, intr-un cuib strain, pe care scria PRM si s-a intrebat ce cauta el acolo si care-i rostul lui in viata (politica locala).  Ca sa-si faca singur curaj, Vacu a prins a ciripi, insa falseaza ingrozitor, iar ce e mai rau e ca n-are cine sa-l invete trilul corect, fiindca in cuibul de cuci nu mai sunt decat doua zburatoare politice la fel de debusolate. Din aceasta cauza, Adrian ne da uneori impresia ca se uita ca Vacu la poarta noua a PRM si habar nu are ce-i aia si cu ce se manaca. N-a fost nevoie decat de vreo doua luari publice de pozitie ca sa ne dam seama ca bietul Vacu se joaca cu cucu-n praf… vrem sa spunem ca cucu-n praful politicii si este atat de satisfacut de ceea ce face, ca ne si induioseaza.

Recent am luat la cunostinta cu netarmurit interes de o noua luare de pozitie extrem de transanta a celui care este presedintele organizatiei municipale PRM si vrea sa fie si primarul municipiului, dovada ca si-a depus candidatura. Bine, Vacu vrea sa fie si om politic si daca a facut deja parte din doua partide pana acum, iar mai nou are si o functie de presedinte, are senzatia ca se poate lauda deja cu o cariera politica…

Pustanii din ziua de azi isi inchipuie ca daca duc tava cu cafele in sala in care se iau decizii politice, sau primesc cadou de la sefii politici niste functii de marioneta din care sa voteze asa cum le dicteaza indivizii in cauza, gata, au cariera politica, sunt implicati in luarea deciziilor si decid soarta judetului…

Revenind la declaratiile publice ale lui Vacu, iata una referitoare la sistemul de vot asa-numit “uninominal pur”, nou introdus, valabil la viitoarele alegeri parlamentare: “Mi se pare o mare tampenie, care aduce o atingere grava in primul rand partidelor politice. In urma acestei legi o sa aiba de castigat doar baronii locali, mafia si cei care detin foarte multi bani in acest moment. Cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere, este o facatura”.

Bun, Vacule, inteleg ca linia partidului este contestarea noii legislatii in domeniu, iar tu repeti in plan local declaratiile date deja de liderii centrali, dar macar ai idee de ce cred ei ca este o “tampenie”? Ca  partea asta cu “avantajul baronilor locali si a oamenilor plini de bani’ este valabila pentru orice sistem de vot, inclusiv cel actual. Deci, in afara de declaratiile standard, ai si vreun argument, esti constient de ce a zis Vadim asa? Fiindca daca nu ai, draga Vacule, ca sa te citez, declaratia ta “mi se pare o mare tampenie!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-