Published On: joi, Mai 31st, 2012

USL a crescut la 59,4%

Share This
Tags

Alianţa dintre PSD şi PNL este beneficiara unui val de popularitate după  ce a reuşit să preia puterea executivă: 59,4% din români spun că ar vota USL, potrivit unui sondaj realizat de IMAS în luna mai.

Cu o lună în urmă, când USL se afla în opoziţie, intenţia de vot pentru această alianţă era de 48,7%. Creşterea de popularitate a unui partid după preluarea puterii este un fenomen care s-a petrecut, în ultimii 20 de ani, odată cu instalarea fiecărui Guvern. Excepţie a făcut PDL, care nu a beneficiat în niciun fel de instalarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la Palatul Victoria. Chiar dacă premierul avea o cotă de încredere de 27%, PDL a rămas la 18% în condiţiile în care populaţia nu a perceput această mişcare ca pe o schimbare reală.

Scorul fără precedent al USL este explicat şi de faptul că sondajul a fost efectuat în perioada 9-15 mai, în prima săptămână a noii guvernări. În acel moment, Guvernul Ponta abia se instalase la Palatul Victoria şi trecuse doar prin două scandaluri: cel legat de incompatibilitatea lui Victor Alistar şi cel legat de plagiatul Corinei Dumitrescu.

Pe de altă parte, încă din primele zile, premierul Victor Ponta a anunţat „reîntregirea salariilor”. Chiar dacă măsura fusese propusă de preşedintele Traian Băsescu, iar premierul Ungureanu se declarase de acord, noul prim-ministru a fost cel care a luat decizia efectivă.

Comentarii

comentariu

About the Author

-