Published On: lun, Mai 14th, 2012

Unde dai (cu prefectul) si unde crapa (subprefectul)

Share This
Tags

Odata cu schimbarea guvernarii, prefectul de Braila, Dumitru Popa, era pregatit sufleteste (si nu numai) sa elibereze fotoliul din cabinetul nr. 1 al Palatului Administrativ. Inlocuirea sa din functie a fost o decizie anuntata la cateva zile dupa fericitul eveniment al debarcarii de la putere al premierului Ungureanu si a ungurenilor sai. Popa isi facuse bagajele si nu mai astepta decat numirea noului prefect ca sa spele putina, in timp ce subprefectul Veronica Macri statea destul de linistita pe scaunul din cabinetul 2, mai ales dupa ce liderii USL locali anuntasera ca nu tin musai sa o schimbe din functie, fiindca e o femeie “ la locul ei”, nu s-a certat cu nimeni si desi a fost pusa in functie de de-alde Boc si boccenii (sa zicem Bocciii lui?), a fost nominalizata de minoritatile nationale.

Nu-i vorba, ca USListii au recunoscut deschis ca si Popa a fost om “la locul lui” si nu s-a certat cu nimeni, dar acesta fusese nominalizat de PD, ceea ce reprezenta, teoretic, un dezavantaj. Temperamentul sau echilibrat, care l-a oprit de la a hartui reprezentantii autoritatilor locale PSD-iste, asa cum si-ar fi dorit conducerea PDL locala, se pare insa ca a fost, in final, un avantaj. Spunem “in final”, pentru ca a existat o perioada in cursul mandatului sau, cand s-a vorbit despre posibila schimbare din functie a lui Popa, fiindca Titiu Dumitru si gasca lui erau deranjati ( la stomac) de faptul ca prefectul nu era pornit sa atace din toate pozitiile si pentru orice motiv deciziile luate de presedintele CJ, PSD-istul Gheorghe Bunea Stancu si de primarii social-democrati din judet. Nu de alta, dar Dumitriu ar fi vrut ca Popa sa muste din PSDisti, sa-i rupa cu dintii, sa le farame oasele ( administrativ vorbind, evident), ca sa-si dovedeasca atasamentul la valorile PDListe locale. Din nefericire pentru karatistul pus pe distrus Titiu Dumitriu, Popa stie ca e bine sa lasi loc de buna ziua, si-a folosit ratiunea si nu s-a lasat asmutit de Maurul ce facea spume, fiindca se simtea tradat de prefect.

Poate asa se explica de ce, spre surpriza tuturor, s-au schimbat planurile la Prefectura Braila: Macri, care a fost ca apa sfintita in institutia amintita, pleaca, iar Popa s-ar putea sa ramana si sa-i ia locul, pentru a o seconda pe Mihaela Marcu, noul prefect.

Comentarii

comentariu

About the Author

-