Published On: lun, Mai 21st, 2012

Trofeul “George Grigoriu” merge in Italia

Share This
Tags

In acest weekend Braila a fost capitala muzicii usoare, Casa Tineretului, gazduind cea de-a opta editie a Festivalului international de muzica usoare “George Grigoriu”. Cunoscut in toata Europa, festivalul care poarta numele marelui George Grigoriu, a fost desemnat cel mai bun festival din Romania.

Anul acesta, Consiliul Judetean Braila, reprezentat prin presedintele Gheorghe Bunea Stancu, a reusit ca in cele trei zile de festival, cultura si muzica de calitate sa rasune in toata Braila dar si in tara si in strainatate, evenimentul fiind transmis in direct de TVR 3 si TVR International.

La cea de-a opta editie au participat 14 concurenti de peste hotare, din tari precum, Belarus, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Rusia, Republica Moldova, Turcia, Albania, Slovacia, Slovenia si Italia. Din Romania au fost 11 concurenti, iar Braila a fost reprezentata de Raluca Bobe.

Eforturile deosebite facute de Consiliul Judetean Braila, au facut ca in cele trei seri, sala mare de la Casa Tineretului sa fie arhiplina, in fiecare seara avand invitati de mare calibru din Romania. Brailenii si oameni din toata tara si de peste hotare, s-au bucurat astfel de un recital emotionant a lui Fuego, au dansat pe ritmurile Loredanei si in ultima seara au cantat alaturi de Angelea Similea si Ovidiu Komornic.

Ca si in ultimele cinci editii, festivalul a fost prezentat de Octavian Ursulescu iar concurentii au fost acompaniati de formatia condusa de Ionel Tudor. Spre deosebire de editiile trecute, juriul a fost alcatuit din 9 membri, 5 din Romania si 4 de peste hotare. Presedintele juriului a fost Marius Teicu, iar alaturi de el au mai fost Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Mariana Iordache, Oleg Volontir din Republica Moldova, Franco Ianizzi din Italia, Martin Karnolski din Bulgaria, Rumiana Nacheva tot din Bulgaria.

Toti concurentii au primit diploma de participare din partea organizatorilor, dar totodata s-au oferit si premiul Revistei Actualitatea, Premiul Special, Premiul Consiliului Judetean, Premiul de popularitate, premiul special, trei mentiuni, cele trei premii care au fost pe podium si mare premiu.

Premiul trei in valoare de 1500 de euro, a fost castigat de catre concurenta din Ucraina, Galina Konakh, al doilea loc pe podium l-a ocupat timisoreanu Marcus Elisei Sucilea a carui premiu a fost in valoare de 2000 de euro, iar treapta cea mai inalta a fost ocupata de concurenta din Albania Elhaida Dani, aceasta castigand suma de 2500 de euro. Marele premiu, care a constat intr-un automobil BMW seria 1 si trofeul George Grigoriu, a fost castigat de Sabrina Masella din Italia, a carui interpretare a ridicat publicul in picioare.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a tinut sa le multumeasca tuturor pentru sprijinul de care a avut parte in organizarea acestui eveniment de mare amploare in toata Europa, si a oferit brailenilor si tuturor celor prezenti in sala trei zile de cultura si muzica usoara buna, dar si un frumos foc de artificii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-