Published On: lun, Mai 21st, 2012

Titiule, pe tine nu te-a invitat nimeni la investirea prefectului?

Share This
Tags

Nu stim ce parere v-a facut voua ceremonia de investire a noului prefect Mihaela Marcu, dar noua, unora, ne-a lasat un gust amar. In opinia noastra, a lipsit de la festivitate o piesa-cheie de pe scena politica locala, maestrul planetar de sah Titiu Dumitru, care nu stim din ce motiv nu a onorat cu prezenta reuniunea amintita. Daca ar fi sa exprimam in limbaj sportiv, ala de zice ca-l intelege cel mai tare galatean din Braila, Constantin Dumitriu, am spune ca la masa prezidiului Mihaela Marcu a fost regina, ministrul Paul Dobre a fost regele, presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu si  primarul Aurel Simionescu – turele, iar Titiu ar fi fost nebunul negru, o piesa tare, care poate schimba soarta partidei, daca joaca bine.

A partidei de sah, ca soarta partidei politice Titiu n-o poate schimba decat in rau, dupa cum s-a vazut in ultimii ani, dupa ce a fost aruncat de pe tabla de jos galateana si a aterizat pe cea braileana ca un amarat de pion, care spera el ca se poate schimba in rege alb. N-a fost cazul, ca dupa cum va spuneam, maximum de evolutie de care a fost capabil a fost nebunul negru.

Poate ca de aceea nici n-a aparut prin Prefectura, ca-l luau pionii albi pe sus, fiindca in opinia lor, Constantin Dumitriu e persona non grata, dupa ce a militat deshis, fara jena, pentru desfiintarea judetului Braila. Daca le reuseau planurile lui si partidului in tabara caruia joaca, nu mai exista acum prefect al judetului Braila, fiindca n-ar mai fi existat judetul Braila. Asa voiau muschii de sahist ai lui Titiu, sa ne desfiinteze judetul, asa ca stiti exact care ar fi viitorul nostru in tabara neagra – portocalie, transformata in verzulie mai nou. Pai daca iese PDL-ul iar, ne desfiinteaza nu numai judetul, ci si orasul, ca Titiu e ranchiunos si ii stam in gat noi, astia din presa braileana pe care n-a reusit sa-i “rezolve” nici cu banii si nici cu amenintarile si reclamatiile. Fiindca, spre deosebire de altii, noi nu vrem sa sa publicam interviuri pupincuriste, pe care el sa si le ia singur si sa le semneze unul de-ai nostri. Ca sa nu fie cu suparare si sa creada Titiu ca e o rautate a conducerii, in ceea ce-l priveste, noi am intrebat, democratic, in redactie, daca se baga vreunul dintre reporteri sa-i linga dosul si sa-si asocieze numele cu Dumitriu, iar reactia generala a fost una de voma.

Revenind insa la marele om politic galatean care vrea sa se ocupe de viitorul Brailei, ne framanta o intrebare: n-a fost invitat, sau n-a considerat potrivit sa raspunda invitatiei, fiindca el nu se aduna cu indivizi care pun la cale fraudarea alegerilor? Nu ne ajungea unul care reclama din 4 in 4 ani ca partidul lui a fost furat si de-aia  n-a intrat in Parlament si n-a devenit presedintele tarii, mai era nevoie de inca un nebun negru (vorbim in termeni sahisti, in caz ca e vreunul din PDL care nu intelege), care sa-i acuze pe adversarii sai politici de intentie de frauda. Ca PDL-ul, cand a vrut sa desfiinteze judetele, avea in vedere castigarea cinstita a alegerilor…

Cert e ca daca Prefectura nu l-a invitat pe Titiu la investirea prefectului, protestam zgomotos si energic, ca ca el nu mai e nimeni de interesat de viitorul Brailei. Asta nu inseamna insa ca Titiu nu trebuia sa vina la ceremonie si sa-si spuna deschis opinia, asa cum face el de fiecare data, cand este intr-un mediu asigurat din punct de vedere politic, adica epurat de indivizi dubiosi, care manifesta ostilitate fata de ilustra lui persoana. Daca ar fi avut sange in instalatia lui minuscula, presedintele PDL Braila trebuia sa se duca  in fata Prefecturii cu o pancarta portocalie cu o dunga de verde, cu care sa protesteze impotriva fraudarii alegerilor, ceva de genul “Mihaela, nu uita / Braila pe noi ne vrea!” “Mihaela, vezi ce faci/ Ca  te urmaresc in draci!” , sau “Marculeaso, nu poti preveni/ Cat putem noi “invarti”! “.

Noi suntem siguri ca daca ar fi fost in Braila, karatistul galatean ar fi venit la momentul festiv, ca lui nu-i e frica de nimeni si la o adica, daca punea prefectul jandarmii pe el, ii batea mar, ca el e maestru nu doar in sah, ci si intr-o lovitura extrem de periculoasa de karate, “Skuypat’ul direct in oki”. Titiu a invatat lovitura la o manastire din Tibet, iar acum o exerseaza zilnic in oglinda de la baie si are pe precizie care-l uimeste si pe el, dupa ce se sterge cu prosopul.

Oare sa se fi temut Titiu ca daca vine la ceremonie, o sa-l intrebe Mihaela Marcu ce-a vrut sa spuna cand a acuzat-o ca are de gand sa fraudeze alegerile si din negru-portocaliu cu reflexe verzulii, Mauru ar fi dat in vinetiu?

Comentarii

comentariu

About the Author

-