Published On: Soare, Mai 27th, 2012

Succesul unei generatii

Share This
Tags

In data de 25 mai 2012 a avut loc, incepand cu ora 14:00, la Colegiul National “Gh. M. Murgoci” , cea de a doua dezbatere publica din cadrul Proiectului “Schimba-ma-un raspuns la criza valorilor romanesti”. Dezbaterea s-a desfasurat pe tema “Violenta  in scoala”. Invitatii speciali ai evenimentului au fost domnul Aurel Simionescu, primarul municipiului Braila si domnul profesor Viorel Botea, Inspectorul scolar general al I.S.J Braila. De asemenea, au mai participat prof. Prus Paul, Inspector pentru Educatie Permanenta (I.S.J) , lideri ai elevilor din Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”, Colegiul National “Murgogi”, Liceul Pedagogic, Colegiul Tehnic “Nenitescu” , Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, prof. Raluca Ionescu, coordonator  al Consiliului Judetean al Elevilor Braila, cadre didactice, directori de licee, reprezentanti ai Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala si ai Universitatii “Constantin Brancoveanu”.

In deschidere, Cristea Alin, initiatorul si coordonatorul proiectului, a multumit domnului primar Aurel Simionescu pentru sprijinul activ acordat in derularea evenimentului  si domnului prof. Viorel Botea pentru deschiderea de care a dat dovada in sprijinirea initiativelor tinerilor. “Criza valorilor din societatea romaneasca a afectat profund si mediul scolar, care a suferit transformari radicale,  insa scoala romaneasca este si astazi, mult mai buna, decat alte unitati de  invatamant din Europa si Statele Unite, atat in privinta rezultatelor elevilor cat si a manifestarilor violente”, a precizat in cadrul discutiilor Aurel Simionescu, primarul Brailei. Primarul a apreciat importanta proiectului si a incurajat public tanara generatie sa se implice in viata comunitatii. Inspectorul scolar general, profesorul Viorel Botea a mentionat ca oricat ar fi de suparator pentru unele persoane, introducerea cartelelor magnetice de acces in scolile brailene si realizarea unui sistem de supraveghere video sunt prioritati zero in vederea diminuarii, sau chiar eliminarii violentei si absenteismului. “Am sustinut si voi sustine democratia scolara,  insa totul trebuie sa aiba o limita. Este de neconceput ca un elev sa jigneasca sau, mai grav, sa agreseze fizic un cadru didactic” a mai spus profesorul Viorel Botea. Proiectul “Schimba-ma”, lansat pe 5 aprilie 2012, a readus dupa mult timp dezbaterea  in scoala braileana, fiind initiat si coordonat de cel mai important lider al elevilor braileni, Cristea

Alin. Proiectul a reunit  in doar 60 de zile numeroase cadre didactice, elevi, personalitati publice, autoritati locale, institutii si reprezentanti ai societatii civile, devenind cea mai importanta initiativa a elevilor braileni din ultimii ani. Colaboratorii principali ai proiectului sunt directorii Liceului Tehnologic “Grigore Moisil” Braila prof. Gagu Florica-Ani si prof. Streche Marian, presedintele Consiliului Elevilor Colegiului “Murgoci”, Ioana Popa, vicepresedintele Consiliului Judetean al Elevilor Braila, Piper Roxana, prof. Condei Daniela, prof. Ciocan Valentin, psiholog Vasile Adrian si informatician Butea Aurel.  Piper Roxana, vicepresedinte al Consiliului Judetean al Elevilor, unul din partenerii proiectului, a mentionat faptul ca “Parada Elevilor Braileni”, organizata pe data de 15 iunie 2012 va reuni peste 1500 de elevi si va avea aceeasi tema, si anume:  “Violenta in scoala “. “Aceasta initiativa, atat de admirata de societatea braileana, nu era posbila fara sprijinul concret al conducerii Liceului Tehnologic “Grigore Moisil”. Ganditi-va ca este un proiect doar al elevilor, ei au facut totul, de la organizare pana la mediatizare. Am reusit dupa mult timp sa readucem dezbaterea in scoala braileana  si sa dovedim ca elevii au un cuvant de spus. Multumesc public domnului primar Simionescu si domnului Inspector scolar general Viorel Botea pentru sprijinul si increderea acordata” a declarat Cristea Alin. Proiectul se va incheia printr-un eveniment organizat pe data de 20 iunie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-