Published On: mie, Mai 30th, 2012

Si in comuna Ulmu, „MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE !”

Share This
Tags

In cadrul activitatilor planificate pentru informarea populatiei cu privire la respectarea legislatiei electorale, politistii de la Sectia 3 de Politie Rurala Surdila Gaiseanca si de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii au fost prezenti in targul saptamanal desfasurat in comuna Ulmu.

Politistii le-au explicat persoanelor aflate la cumparaturi, dar si comerciantilor, ca ei sunt cei care formeaza comunitatea locala si ca fiecare trebuie sa dea dovada de responsabilitate si de spirit civic in toate momentele importante din viata comunitatii. Politistii i-au indemnat sa dea dovada de demnitate si sa nu accepte mita electorala, sa voteze corect si sa semnaleze orice neregula sesizata la alegerile care vor avea loc in data de 10 iunie 2012.

Cetatenii au fost placut surprinsi de o astfel de initiativa si chiar au fost interesati de sfaturile si recomandarile primite de la politisti, foarte multi manifestand curiozitate pentru acest tip de activitate si solicitand informatii suplimentare cu privire la campania de informare „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”.

Pe parcursul aceleiasi zile a fost organizata o caravana pe strazile comunei Ulmu. Politistii au inmanat oamenilor aflati pe strada, la magazine sau chiar in localuri publice, peste 400 de flyere cu sfaturi si recomandari si le-au reamintit sa voteze fara a se lasa influentati de altii. La dispensarul din localitate, la scoala, la primarie sau chiar aflati in trafic, cetatenii au fost sensibilizati cu privire la importanta respectarii legislatiei electorale.

Locuitorii din comuna Ulmu au fost interesati de recomandarile primite de la politisti, au adresat intrebari si au apreciat initiativa derularii unei astfel de campanii. Politistii le-au atras atentia cu privire la faptul ca o conduita corecta manifestata in orice imprejurare, inseamna o conduita matura, cinstita si responsabila nu doar in fata celorlalti sau a autoritatilor, ci in fata propriei persoane.

Prin campania de informare „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!” politistii au incercat sensibilizarea cetatenilor cu privire la respectarea legislatiei electorale si, totodata, responsabilizarea acestora cu prilejul alegerilor locale din 10 iunie. Campania va continua cu alte activitati care vor fi organizate atat in municipiul Braila, cat si in alte localitati din judet.

Reamintim ca Ministerul Administratiei si Internelor desfasoara, in perioada 10 mai- 10 iunie 2012, in contextul alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale, o campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si a mitei electorale, avand ca slogan „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila asigura cetatenii ca vor actiona ferm fata de orice incalcare a legii si vor manifesta echidistanta indiferent de calitatea celor care incalca normele legale in vigoare.

Pentru detalii privind sanctiunile prevazute de lege, dar si pentru accesarea materialelor promotionale ale campaniei „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”, vizitati site-ul www.votlegal.mai.gov.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-