Published On: mie, Mai 30th, 2012

Scandal la PDL Braila, din cauza lui Diacomatu

Share This
Tags

Vreti sa auziti cea mai tare stire dinspre PDL Braila? In afara de aia cu Balcan care a iesit deja primar al municipiului, care nu e stire, e doar zvon nefondat…

Cica aseara a fost mare scandal, mare la PDL-ul brailean condus de Maurul galatean, fiindca unii dintre democrat-liberali sunt de parere ca autointitulatul Fiu al Brailei “strica imaginea” PDL-ului si-i face sa para fiii ploii, prin actiunile si declaratiile sale.

Faptul ca unii dintre PDL-isti au fost extrem de nemultumiti ca partidul lor nu si-a desemnat un candidat propriu la presedintia CJ nu mai este de mult o noutate. Oamenii sustin ca acesta a fost o prima decizie nefericita pentru imaginea organizatiei, care pare ca nu are nicio persoana capabila sa candideze cu sanse la presedintia CJ, asa ca sprijina un independent aparut peste noapte, despre care jumatate dintre braileni nu au auzit in viata lor. E ca si cum ai recunoaste ca ditamai organizatia nu valoreaza nici cat o ceapa degerata, asa ca mizeaza pe un morcov abia iesit din pamant, care se da telina. Multora dintre militantii PDL Braila le-a intrat morcovul pana la frunze cand au auzit de asa o rusine, mai ales ca decizia avantaja o singura persoana: pe presedintele Braila, galateanul Constantin Dumitriu, care era la fel de “cunoscut” brailenilor ca si “independentul” Diacomatu. Numai ca pe Diacomatu o sa-l doara la basca daca pierde cursa alegerilor locale, ca pe el oricum il intereseaza parlamentarele, iar campania de acum este doar o repetitie cu public, pentru alegerile din toamna. Pentru Dumitriu, insa, un esec cu un procent de circa 10% ar fi insemnat o tragedie, fiindca era bomboana pe coliva nemultumirilor membrilor PDL Braila, care s-au saturat de el ca de mere acre si abia asteapta un motiv intemeiat ca sa-i faca vant.

Iar esecul era garantat, din mai multe motive; 1. pe galateanul Titiu Dumitru nu-l voteaza mare parte dintre membrii PDL Braila, fiindca el conduce organizatia ca pe propria mosie 2. pe galateanul Titiu nu-l voteaza nici brailenii, fiindca nu li se pare normal sa puna sef peste judet unul care a vrut sa le desfiinteze judetul 3. pe Titiu nu-l voteaza brailenii nici pentru ca nu li se pare normal sa puna sef peste judetul Braila pe unul care locuieste cu adevarat in judetul Galati 4. pe Titiu nu l-ar fi votat oricum brailenii, dincolo de punctele 2 si 3, pentru simplul fapt ca el reprezinta PDL-ul.

Asa ca Titiu, care n-are sange in instalatie si intra numai in alegeri “organizate” temeinic, ca sa iasa cine trebuie, indiferent de cine si cum voteaza, a bagat-o pe-aia cu “unitatea opozitiei”, a facut pasul inapoi si l-a lasat la inaintare pe Diacomatu, sa se bata cu Stancu.

Pe multi dintre colegii sai din partid, inclusiv pe cei din gasca lui Balcan, despre care poti spune orice, dar nu ca n-are “ciolan” – adica n-are vana sa candideze pentru functia pe care o doreste, spre deosebire de Dumitriu, ce are un varf de scobitoare, pe care erau vagi urme de muschi, care s-au atrofiat de mult – ii deranjeaza din ce in ce mai mult asocierea PDL cu Diacomatu, care este ca un pechinez care latra tare, dar nu sperie pe nimeni. Balcan, care are mai multi ani in politica decat are Diacomatu de somaj, stie ca poti aburi pe cativa cu atacuri nesfarsite la persoana, insa, pana la urma, dincolo de faptul ca arati cu degetul  ca ala-i hot, ala-i corupt si ala-i caracatita, oamenii vor sa stie si cine esti tu, de-ti dai cu parerea despre toti. Stiti cum e, vrei sa stii si cine este cel care arunca piatra. Iar in cazul nostru, piatra o arunca unul care n-are serviciu de mai bine de un an, care in 2011 a avut un venit oficial total de vreo 90 de milioane de lei –adica mai putin de 8 milioane pe luna – si care arunca cu bani in stanga si-n dreapta de luni de zile. Pai daca n-a fost in stare sa-si gaseasca o slujba intr-un an de zile, ce i-ar face pe braileni sa creada ca ar fi bun sa conduca un ditamai judetul?

Asta este numai una dintre chestiunile care ii nelinistesc pe unii dintre membri PDL, care nu inteleg de ce trebuie organizatia lor sa renunte la a paria pe o martoaga, in cursa electorala, ca sa parieze pe cal mort.

Democrat-liberalii au mari rezerve si legat de sursa fondurilor extrem de mari pe care le arunca pe piata Diacomatu, in conditiile in care el a declarat ca isi va finanta campania din SMS-urile de 2 euro pe care le va primi de la sustinatorii sai. Ca si alti braileni, PDL-istii in cauza au auzit despre fosti angajati de-ai lui Diacomatu care au parasit barca Fiilor Brailei, dupa ce li s-a cerut sa semneze niste chestii care i-au speriat. Asa ca oamenii au preferat sa renunte la banii pe care ii primeau pentru moment, dar sa doarma linistiti cu capul pe perna si dupa alegeri.

Ca sa nu mai spunem ca in afara de a-l auzi cum il mananca din dos pe Stancu si cum se plange de campania murdara la care ar fi supus din partea USL-ului, Diacomatu n-a suflat o vorba despre ce vrea sa faca pentru judet, daca ajunge presedinte. N-a palavragit decat despre faptul ca va reorganiza CJ si va promova transparenta. Asta intra in fisa postului, Sergiulica, mai ramane sa spui ca o sa le dai pauza de masa angajatilor CJ si o sa le dai si salariul!

PDL-istii implicati pe bune in campania electorala ies si ei in teritoriu si simt pulsul judetului, asa ca stiu exact ca situatia reala – nu aia din “sondajele” triumfatoare date publicitatii – nu sta deloc bine pentru Diacomatu. Ei stiu ca acesta devine de-a dreptul suspect pentru simplul brailean, care nu intelege cum scoate Diacomatu bani din piatra seaca, dar pricepe cu certitudine ca daca va castiga, “independentul” va trebui sa-si plateasca intr-un fel sau altul datoriile de campanie. Iar Balcan, care a trecut prin multe la viata lui si a vazut multe, stie exact ce inseamna asemenea de datorii si in ce fel se platesc, asa ca nu vrea sa fie asociat cu astfel de lucruri.

Ca sa nu mai spunem despre petrecerile fiilor Brailei, carora li s-a dus buhul, dar si de prajiturile expirate oferite de sustinatorii lui Diacomatu elevilor care ieseau de la scoala, caz in care a fost sesizata si politia…

Comentarii

comentariu

About the Author

-