Published On: mie, Mai 16th, 2012

Romeo, ne caim!

Share This
Tags

Nu se intampla prea des sa gresim, dar cand se intampla, ne place sa recunoastem si de aceea venim astazi in fata dvs cu scuze publice adresate fostului candidat PRM la presedintia Consiliului Judetean, Romeo Crismariu. Abia acum am inteles ca Romeo chiar avea ceva in cap, cand umbla, disperat, sa stearga orice urma a candidaturii sale la CJ, mai ales aceea a numelui sau, pe buletinul de vot. Avand in vedere evolutiile din ultimele ore, ne-am lamurit ca, de fapt, Crismariu avea cunostinta de rezultatele asa-numitului sondaj de opinie independent dat publicitatii ieri dupa-amiaza, care i-a adus la extaz pe dusmanii USL.

Nu putem sa nu recunoastem ca sondajul cu pricina a adus zambetele si pe fetele noastre, fiindca ne-a amuzat teribil sa vedem procentele pe care, chipurile, le-ar obtine unii candidati braileni la Primaria municipiului si presedintia CJ.

Una dintre concluziile pe care le-am tras in urma  parcurgerii rezultatelor sondajului arata fara putinta de tagada ca brailenii voteaza pentru Consiliul Judetean oameni pe care nu-i cunosc. Spre exemplu, potrivit acestor rezultate zguduitoare, desi jumatate din populatia judetului n-a auzit de Sergiu Diacomatu, nu are idee cine este si cu ce (se) mananca, iar din cealalta jumatate care a auzit despre el, 16% “au o parere mai degraba negativa”, Diacomatu ar urma sa castige presedintia CJ cu 47%. Numai daca ai citi acest unic pronostic si te-ai lamuri asupra valorii sondajului…

In acest context, revenind la Crismariu, este clar ca omul avea informatii despre tendinta brailenilor de a vota in masa persoane pe care nu le cunosc si atunci s-a temut omul ca, avand acelasi grad de notorietate cu Diacomatu, este si el in pericol sa ajunga sef la Consiliu. Ba chiar am zice ca este intr-un pericol si mai mare, fiindca Diacomatu isi face campanie la greu si daca-i calculam  numai cei pe care-i are in plata, care sunt din ce in ce mai multi  (ne referim, evident, la personalul de campanie si colaboratorii de toate tipurile, inclusiv cei de la cele doua gazete de perete, ca ii luam in calcul si pe aia subiectivi si pe aia obiectivi, dar dependenti), este clar va deveni din ce in ce mai “cunoscut” in aceste saptamani de campanie. In schimb, Crismariu, care sta prost cu malaiul, nu va deveni mai notoriu nici peste sase luni, astfel incat riscul era mare sa fie ales, fiindca ramanea cel mai putin cunoscut, dintre cei trei candidati.

In asemenea situatie, ne recunoastem greseala si recunoastem deschis si calitatile de strateg si lider politic ale lui Romeo Crismariu, care a actionat eficient si operativ, prevenind  un pericol de care noi, astia neavizatii, nici macar nu eram constienti.  Un asemenea om ne-ar trebui noua la CJ! Pacat ca s-a retras, ca noi l-am fi votat…

Comentarii

comentariu

About the Author

-