Published On: vin, Mai 4th, 2012

Proiectul stimularii cadrelor medicale, pus din nou pe masa ministrului Sanatatii

Share This
Tags

Autoritatile brailene au de gand sa readuca in atentia Ministerului Sanatatii initiative lansata in urma cu circa un an de zile, legata de stimularea cadrelor medicale.

“In mod normal, ar trebui sa ne ocupam din nou de acest proiect. Eu am avut deja o discutie preliminara cu noul ministru al Sanatatii, dar dupa ce Guvernul Ponta va primi votul de investitura o sa-i fac o noua vizita, in cadrul careia sa discutam cu datele pe masa toate propunerile noastre, la obiect. Cea mai importanta propunere a Brailei, pe domeniul medical, este cea privind stimularea cadrelor medicale, fiindca numai asa se poate face performanta. Trebuie sa iesim din acea zona a “atentiilor”, cum li se spune, sa platim personalul medical performant cu salarii adecvate, care sa-l scoata din aceasta situatie financiara care il indeamna sa primeasca de la pacienti diferite atentii. Eu sunt insa constient ca abia dupa ce ii platesti bine trebuie sa ai pretentii de la ei sa nu mai primeasca astfel de “cadouri”, fiindca altfel, nu se poate”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Amintim ca initiativa autoritatilor brailene viza acordarea, de catre consilii locale si consilii judetene, de stimulente financiare cadrelor medicale care au rezultate deosebite in spitalele in care lucreaza. Stimulentele ar fi acordate din veniturile proprii ale consiliilor amintite, deci nu implica nicio cheltuiala sumplimentara de la bugetul de stat, iar administratorii spitalelor stabilesc ei insisi care sunt angajatii care merita astfel de prime, in functie de activitatea acestora. Singura problema, la ora actuala, este ca nu exista cadrul legal care sa permita consiliilor locale si respectiv, consiliilor judetene sa aloce bani, in scopul stimularii personalului din spitalele pe care le au in administrare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-