Published On: mie, Mai 9th, 2012

Problema Inspectoratului pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Brăila este incă nerezolvată

Share This
Tags

* este constatarea senatorului PSD Ion Rotaru

Senatorul PSD Ion Rotaru este nemulţumit că de luni de zile, problema Inspectoratului pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor rămâne nerezolvată. Rotaru a mai ridicat o data chestiunea în primavară şi a atenţionat atunci şi Ministerul Agriculturii, căruia i-a cerut să ia o decizie privind conducerea inspectoratului, însă în zadar.

“Este o problemă internă aici, directorul intermar şi-a dat demisia, mai sunt doar doi angajaţi din opt şi nimeni nu deblochează posturile! Trebuie să se expertizeze acum muştarul, rapiţa şi nu are cine să facă asta. Vreau să fiu bine înţeles, că nu mă interesează cine va fi director la această unitate, nu susţin interesul nimănui, nu fac lobby pentru o persoană sau alta. Vreau doar să se organizeze odată acel concurs de ocupare a funcţiei de director, să fie numit acolo un profesionist şi să se deblocheze odată posturile, să se poată intra în normalitate, pentru că altfel o să regretăm. Iar cei care vor suferi cel mai mult sunt fermierii brăileni, care deja sunt extrem de neliniştiţi. Inspectoratul acesta e o instituţie de elită, se autofinanţează, clienţi are, jumătate din sămânţa produsă în România provine de aici. Singura problemă este dacă avem sau nu voinţă politică să rezolvăm această situaţie critică”, a declarat Rotaru în cadrul unei conferinţe de presă.
Senatorul consideră că problema nu poate fi rezolvată decât printr-o decizie politică şi a discutat deja cu noul ministru al Agriculturii pe această temă.

Comentarii

comentariu

About the Author

-