Published On: mie, Mai 9th, 2012

Primarii PDL, obligati sa restituie pana la sfarsitul saptamanii, banii primiti de la guvernul Ungureanu si necheltuiti

Share This
Tags

Primarii sunt obligati sa returneze Guvernului cel tarziu pana la sfarsitul acestei saptamani fondurile necheltuite din alocatiile primite la inceputul lunii aprilie de la fostul Cabinet Ungureanu pentru cheltuieli curente si cofinantarea unor proiecte europene.

Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a decis, in sedinta de marti, sa recupereze din conturile autoritatilor locale banii alocati de fostul Guvern din Fondul de rezerva bugetara si inca necheltuiti a fost publicata marti seara in Monitorul Oficial.

“Regularizarea cu bugetul de stat a sumelor se realizeaza in termen de trei zile lucratoare”, se arata in document.

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a declarat anterior ca primarii vor fi obligati sa returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocatiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu in termen de trei zile de la publicarea in Monitorul Oficial a hotararii prin care actualul Executiv a decis recuperarea acestor sume.

Premierul Victor Ponta anuntase, luni, in plenul Parlamentului, ca a cerut specialistilor din Ministerul Finantelor sa propuna in sedinta de marti a Guvernului o solutie prin care banii acordati de fostul Guvern catre primariile PDL sa fie recuperati si folositi la salarii si pensii.

El a amintit ca a criticat in numeroase randuri modul in care Guvernul Ungureanu a cheltuit “ilegal si ilegitim” 170 milioane euro din Fondul de rezerva, pentru a finanta campania electorala a unor alesi locali PDL.

“Ma angajez ca Fondul de rezerva sa nu mai fie folosit niciodata pe criterii politice, pentru campanii electorale, ci doar conform legii, pentru situatii cu adevarat de urgenta. Mai mult, am solicitat specialistilor din Ministerul Finantelor ca maine (marti-n.r.), printr-un act normativ, sa incercam sa recuperam acei bani, de 170 milioane euro, si sa-i folosim acolo unde avem cu adevarat nevoie, la reintregirea pensiilor si a salariilor”, a spus Ponta.

La inceputul lunii aprilie, prin hotarare, Guvernul a alocat primariilor fonduri totale de 648 milioane lei (echivalent a 148 milioane euro), din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, cei mai multi bani fiind acordati primariilor PDL.

Comentarii

comentariu

About the Author

-