Published On: mie, Mai 2nd, 2012

Prima miscare a lui Ponta: anularea HG privind UMF Tirgu-Mures

Share This
Tags

Liderii USL au stabilit care va fi primul act normativ ce va fi emis de Guvern, in mandatul lui Victor Ponta. Votul de investitura va avea loc in cursul zilei de luni, 7 mai, iar USL nu asteapta probleme. Deja noua majoritate parlamentara a strans 228 de deputati si senatori, iar grupul minoritatilor si cel al UNPR au anuntat ca vor sustine guvernul. Chiar si  Ioan Oltean a declarat ca PDL ar trebui sa voteze guvernul, dar secretarul general al PDL este specialist in astfel de declaratii exotice, fara acoperire.

Prima sedinta ar urma sa aiba loc marti, 8 mai, iar Victor Ponta spera sa fie pregatite pana atunci documentele juridice, astfel incat sa-si inceapa mandatul cu o Hotarare de Guvern care sa anuleze HG-ul de segregare etnica a Universitatii de Medicina si Farmacie Tg. Mures.

Noul premier desemnat al Romaniei, Victor Ponta, a anuntat marti seara in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul USL care sunt propunerile sale pentru ocuparea fotoliilor de ministri din guvernul sau. Dupa ce toata ziua mass-media a vehiculat mai multe liste cu posibile nume, Victor Ponta a lasat loc si de surprize.

Astfel, ministru al Finantelor si vicepremier a fost propus Florin Georgescu, cel care a ocupat p@na la aceasta numire functia de prim-viceguvernator BNR, Ministerul Administratiei si Internelor a fost divizat, de Administratie urmand sa se ocupe Victor Paul Dobre si de Interne Ioan Rus. Una din surprize a fost nominalizarea pentru fotoliul de ministru al Afacerilor Externe, unde Andrei Marga, cel propus, a fost vehiculat inca de la trecerea motiunii pentru postul de conducere de la MInisterul Educatiei.

Alte propuneri au fost mentinerea lui Ludovic Orban la Afaceri Europene, presedintele PC Daniel Constantin la Agricultura, ministrul Apararii Nationale – gen. Corneliu Dobritoiu, ministru al Comunicatiilor – Dan Nica, ministru al Culturii – Mircea Diaconu, ministru al MDRT – Eduard Hellvig, ministru al Economiei – Daniel Chitoiu, pentru portofoliul de la Educatie – Corina Dumitrescu, la Justitie – Titus Corlatean, la Mediu – Rovana Plumb, la MMFPS – Mariana Campeanu, la Sanatate – Vasile Cepoi si la Transporturi – Ovidiu Silaghi.

De asemenea, guvernul Ponta va avea si patru ministri delegati, respectiv Victor Alistar pentru Strategii Guvernamentale, transparenta decizionala si relatia cu societatea civila, pentru relatia cu Parlamentul – Mircea Dusa, pentru Mediul de Afaceri – Lucian Isar, iar pentru dialog social Liviu Pop.

Comentarii

comentariu

About the Author

-