Published On: mar, Mai 22nd, 2012

Premiul european pentru jurnalism in domeniul sanatatii

Share This
Tags

Comisia Europeana lanseaza cea de-a patra editie a Premiului european pentru jurnalism in domeniul sanatatii, finantat prin cel de-al doilea Program de actiune comunitara in domeniul sanatatii (2008-2013). Concursul promoveaza teme legate de ingrijirile de sanatate si drepturile pacientilor.

Jurnalistii sunt invitati sa prezinte articole privind:

•Una sau mai multe dintre temele campaniei Europa pentru pacienti: produsele farmaceutice, asistenta medicala transfrontaliera, bolile rare, forta de munca din domeniul sanatatii, siguranta pacientilor, donarea si transplantul de organe, cancerul, vaccinarea, utilizarea prudenta a antibioticelor, sanatatea mintala, boala Alzheimer si alte forme de demente;

•Imbatranirea activa si in conditii bune de sanatate, in contextul Anului european al imbatranirii active si solidaritatii intre generatii;

•Renuntarea la fumat.

Participantii la concurs trebuie sa aiba cel putin 18 ani, sa fie resortisanti sau rezidenti ai unuia dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene si sa fie jurnalisti profesionisti.

Fiecare participant poate trimite cel mult doua articole care sa nu depaseasca 20.000 de caractere. Acestea trebuie trimise individual, utilizand un formular de inscriere on-line care poate fi gasit pe site-ul dedicat concursului.

Articolele trebuie sa fi fost publicate in Uniunea Europeana, in format tiparit sau on-line, intr-o publicatie care apare de cel putin 4 ori pe an – inclusiv in publicatii editate de companii individuale, asociatii, universitati, fundatii etc. Data de aparitie a articolelor trebuie sa fie cuprinsa in perioada 25 iulie 2011 – 31 iulie 2012.

Transmiterea articolelor trebuie sa se faca pana cel tarziu la data de 31 iulie 2012.

Comisia Europeana isi rezerva dreptul de a utiliza articolele inscrise in concurs pentru a realiza materiale publicitare, precum si de a le reproduce, sub orice forma, pentru a promova Premiul pentru jurnalism si campania „Europa pentru pacienti”.

Articolele participantilor nominalizati la nivel national vor fi traduse in limba engleza si vor fi publicate pe site-ul Comisiei Europene, alaturi de numele, fotografiile si CV-urile autorilor.

In fiecare stat membru, un juriu national independent va evalua articolele si va nominaliza un candidat.

Toti finalistii nationali vor fi invitati la Bruxelles, unde, un juriu european format din functionari europeni, experti in domeniul sanatatii publice in Uniunea Europeana si jurnalisti de renume, va desemna castigatorii.

Acestia vor primi premii in valoare de:

•           6000 euro – Premiul I

•           2500 euro – Premiul II

•           1500 euro – Premiul III

De asemenea, va fi acordat un  premiu special pentru cel mai bun articol pe tema renuntarii la fumat, in valoare de 3000 euro.

Regulamentul concursului ,,Premiul european pentru jurnalism in domeniul sanatatii” este disponibil pe pagina de internet dedicata acestui subiect – http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/index_ro.htm.

Comentarii

comentariu

About the Author

-