Published On: mar, Mai 15th, 2012

Premierul schimba conducerea Politiei Romane

Share This
Tags

*Liviu Popa, inlocuit cu Petre Toba

Premierul Victor Ponta a semnat, marti, 15 mai, propunerea ministrului de Interne de numire a lui Petre Toba la conducerea Politiei Romane, in locul lui Liviu Popa. De asemenea, chestorul Ioan Cabulea a fost numit sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, in locul lui Petre Toba.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a propus numirea la conducerea Politiei Romane a chestorului Petre Toba in locul lui Liviu Popa, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Liviu Popa va conduce Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor.

Propunerea de schimbare a sefului Politiei Romane vine la cateva zile dupa ce premierul Victor Ponta declara, ca urmare a fugii lui Sile Camataru, ca a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, sa prezinte, miercuri, in sedinta de Guvern, un raport privind urmaritii general si ca ar putea fi dati afara sefii din Politie, daca acestia sunt vinovati de situatia existenta.

“Nu e normal sa stim ca sunt atat de multi in libertate si vedem, daca e cazul, facem schimbari si de conducere, si de sistem, pentru ca cei care sunt dati in urmarire chiar trebuie prinsi, nu trebuie sa fie doar trecuti intr-un computer acolo si sa nu se preocupe nimeni de ei”, a spus Ponta.

Secretarul de stat Petre Toba fusese numit in martie, la propunerea fostului ministru Gabriel Berca, la conducerea Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, in locul lui Ioan Dascalu. Petre Toba a ocupat anterior numirii la conducerea Departamentului de ordine si siguranta publica functia de secretar general adjunct in minister.

Petre Toba a fost demis in noiembrie 2010 de la conducerea Politiei Romane, tot atunci fiind eliberat si Dan Valentin Fatuloiu de la sefia Departamentului de Ordine si Siguranta Publica. In locul lor au fost numiti atunci, prin decizie a premierului Emil Boc, Liviu Popa, la Politia Romana, si Ioan Dascalu, la Departamentul ordine si siguranta publica din MAI.

La acel moment, numele lui Dan Valentin Fatuloiu a fost legat de cel mai mare scandal de coruptie din Politie. Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru (administrator a sase firme-n.r.), l-a denuntat atunci pe omul de afaceri galatean Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.

Directia Nationala Anticoruptie a organizat, in 19 noiembrie, un flagrant delict in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, care a avut loc in parcarea de langa Ministerul de Interne.

Chestorul general Dan Valentin Fatuloiu spunea, dupa organizarea flagrantului delict, ca el crede ca a fost “tradat” de politistii de la Economic, dupa ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor in care Chelu era cercetat.

Ministrul de Interne de la acel moment, Traian Igas, a dispus insa si demiterea lui Fatuloiu, cerandu-i sa spuna public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informatii din Ministerul de Interne si sa ajute la prinderea lor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-