Published On: mie, Mai 30th, 2012

PP-DD SRL. Cum a vandut Dan Diaconescu filialele partidului

Share This
Tags

Dan Diaconescu este acuzat ca i-a înlocuit pe fondatorii cu mult entuziasm, dar fara bani ai filialelor Partidului Poporului cu politicieni alungati din alte partide, dar care sunt dispusi sa-si puna veniturile în slujba formatiunii politice a OTV-istului, informeaza Romania Libera.

Pana sa dea foc simbolurilor Partidului Poporului (PP) în centrul orasului, toamna trecuta, Constantin Tache era un fost politist, pensionar si patron fascinat de Dan Diaconescu (DD). A aparut apoi la posturile nationale de stiri si a povestit cum liderul de la OTV i-a cerut sa corupa electoratul cu de doua ori mai multe sacose cu pomana decat dadeau celelalte formatiuni politice. „Domnul Dan” s-a dezis de buzoian si ar fi declarat la tv ca Tache Constantin s-a autointitulat lider al PP-DD Buzau fara acceptul Capitalei.

Numai ca Tache are o cu totul alta varianta. El ne-a explicat ca tocmai Dan Diaconescu a fost cel care i-a cerut, telefonic, sa înfiinteze o filiala la Buzau. Otevistul ar fi auzit de el printr-un intermediar, care-l cunostea de cand se ocupase, în trecut, de un încurcat caz de crima. „M-a sunat, am intrat direct la emisiunea lui, am fost si la Bucuresti. Am discutat zece minute si gata, am trecut la treaba. Am adunat 7.500 de adeziuni, devenisem una dintre cele mai mari filiale din tara.” Buzoianul e mic de statura, îndesat, dar aprig la manie. „Eu am bagat 70.000 de lei în partidul asta. Am evidenta pentru fiecare leut. N-am cerut nimic nici unui coleg. Am platit singur tot.” Cea mai mare suma a pierdut-o atunci cand a decis sa amenajeze sediul PP-DD într-un coafor pe care-l detinea si pe care, cu aceasta ocazie, l-a desfiintat. Apoi, tot Constantin Tache a organizat vizita lui Dan Diaconescu la Buzau. „Eu l-am întampinat aici cu o mie de oameni, l-am dus prin tot orasul, cu alai, am stat împreuna la prezidiu, eu ca presedinte de filiala. Am si poze, si filme drept dovada. Si dupa ce ne-am certat, a iesit la Realitatea si a spus ca eu m-am autointitulat în functia respectiva.”

Doua milioane de euro de la fiecare filiala

Perioada de iubire dintre buzoian si liderul OTV a durat numai noua luni. Iar conflictul a plecat, ca majoritatea conflictelor din politica, nu de la ideologie, ci de la bani. „La ultimul congres la care am participat, ne-a pus sa strangem fonduri din cotizatii. Si eu i-am raspuns ca nu putem face asta, pentru ca le-am promis oamenilor ca asta e un partid al saracilor. El mi-a impus sa stau jos si cand am vazut asa, i-am spus: «Eu nu va cer bani si chiar vreau sa dati o dezmintire ca mi-ati dat dumneavoastra vreun leu. Nu am cerut nici un leu si nici nu mi-ati dat»”. Asta a fost tot.

Dupa ruptura, Constantin Tache a devenit foarte dur în declaratii cu „salvatorul Romaniei”. „Dan Diaconescu ne-a spus ca daca partidele de guvernamant vor da pomana electorala o sacosa, noi trebuie sa dam doua”,a sustinut buzoianul. „La congresul ala, ne-a spus ca trebuie sa strangem fiecare filiala cate doua milioane de euro pentru campania electorala. Noi suntem un partid al saracilor, nu avem de unde sa adunam atatia bani. Si tocmai de asta m-a eliminat, ca are nevoie de oameni cu avere”, ne-a explicat primul presedinte al PP-DD de la Buzau.

Acum, de pe urma experientei sale cu Dan Diaconescu au mai ramas cateva poze si filmute de la vizita acestuia la Buzau, un coafor desfiintat si o duzina de frustrari.

DD nu e presedinte al PP-DD

Situatia de la Buzau nu e unica în partidul „viitorului presedinte al Romaniei”.Mai multi entuziasti din provincie, în mare parte oameni în varsta cu putini bani, acaparati de discursul oracolului din Caracal, s-au apucat din proprie initiativa sa înfiinteze filiale ale Partidului Poporului-Dan Diaconescu în tara. Majoritatea – de la 32 de organizatii judetene, din cercetarile noastre – au fost alungati dupa ce au facut rost de sediu si au alergat prin sate si comune sa adune adeziuni. Au fost înlocuiti cu politicieni emigrati de la alte partide, cu mai multa experienta în combinatiile din politica si, mai ales, cu mult mai multi bani.

Interesant este ca exilatii sustin în cor acelasi lucru, anume ca Dan Diaconescu s-a ferit sa se ocupe personal de treaba murdara de a-i înlocui si a bagat-o la înaintare pe Simona Man. Aceasta, desi aproape necunoscuta electoratului otevist, este presedintele din acte al Partidului Poporului. De altfel, chiar „domnul Dan” a declarat, la un moment dat, ca, oficial, nu are nici o legatura cu PP în afara ca-i da o parte din nume.

„Pe strada unde sta tatal lui Diaconescu nu a vrut nimeni sa adere la partid”

Dintr-un admirator al oracolului caracalean, Ilie Neacsu, profesor de matematica în Olt, a devenit un critic înversunat. „Eu am fondat aici, la Slatina, a patra filiala din tara. L-am crezut pe Dan Diaconescu un om serios si am acceptat sa ma ocup. Am fost în 68 de localitati din judet si am facut cate o organizatie. Dar a fost greu, oamenii erau reticenti, îmi spuneau: «Du-te de aici cu sarlatanul ala». În Bals, a durat trei zile pana sa gasesc un lider local. Pe strada unde sta tatal lui Diaconescu, în Caracal, nu a vrut nimeni sa adere la partid, se uitau cu dispret la mine. Numai în Corabia am fost de sapte ori sa gasesc un lider si se contestau unii pe altii. Pana la urma, am adunat 800 de adeziuni”, povesteste Ilie Neacsu începuturile sale ca fost lider al PP-DD Olt. Numai ca eforturile lui, a cheltuit cam 8.000 de lei pentru treaba asta, i-au adus numai necazuri. Totul s-a naruit în momentul în care pe fir a intrat Simona Man.

Comentarii

comentariu

About the Author

-