Published On: mie, Mai 16th, 2012

Politistii braileni au premiat elevii la concursul de mopede

Share This
Tags

Astazi, 16 mai, incepand cu orele 8.30, politistii de la Serviciul Rutier Braila au organizat a patra editie a concursului cu tematica rutiera, adresat unui grup tinta bine definit- elevii liceelor si grupurilor scolare din municipiul si judetul Braila, cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani-, actuali sau viitori conducatori de mopede, urmarind pregatirea acestora si promovarea respectarii regulilor de circulatie.

La concurs, care a constat intr-o proba teoretica eliminatorie, implicand rezolvarea unui chestionar cu 20 de intrebari, cu tematica rutiera generala, avand baremul de minim 15 raspunsuri corecte, au participat 25 de elevi, dintre care au reusit sa obtina punctajul necesar 10 elevi.

Cei care au luat prima proba, au trecut la proba practica de conducere a unui moped intr-un poligon organizat in fata Salii Polivalente.

La final, primul loc a fost ocupat de Nicolae Marius, elev al Liceului „Panait Istrati”, din municipiu (scolarizare completa gratuita pentru obtinerea permisului de conducere categoria “B”), pe locul al II-lea s-a clasat Spataru Claudiu, de la Liceul „Panait Istrati”, din municipiu (scolarizare completa gratuita pentru obtinerea permisului de conducere categoria “A”), si pe locul al III-lea, Huiu Noni, de la Liceul „Matei Basarab”, din comuna Maxineni (curs gratuit de legislatie rutiera pentru obtinerea permisului de conducere categoria “B”).

De asemenea, pentru participare si rezultate foarte bune, politistii de la Serviciul Politiei Rutiere au mai acordat cinci mentiuni.

Mentiunile au fost primite de Musat Cristian, Avram Alexandru si Racatej Iulian, toti trei de la Liceul „Panait Istrati”, din municipiu, Ilie Emilian si Barbu Stefanita, ambii de la Liceul „Matei Basarab”, din comuna Maxineni, toate constand in eliberarea unui certificat de absolvire al cursului de conducator de moped.

Deoarece toti participantii au fost incantati de ideea acestui concurs, anul trecut politistii au promis ca vor continua sa-l organizeze si s-au tinut de promisiune.

Reamintim ca aceasta actiune a fost gandita si organizata dupa analiza accidentelor de circulatie produse din vina conducatorilor de mopede, care a relevat faptul ca, in multe cazuri, acestia nu sunt absolventi ai cursului de legislatie rutiera prevazut de lege, aspect care se rasfrange negativ asupra celorlalti participanti la trafic, starea de pericol creata de mopedisti fiind reala si, de multe ori, ducand la comiterea unor accidente rutiere cu urmari grave.

Din experienta, politistii au stabilit ca prevenirea se realizeaza si prin stimularea cetatenilor/elevilor de a se prezenta singuri la cursuri de legislatie, la prelegerile tinute de ei, la concursuri cu tematica rutiera etc., discutiile in cadru organizat avand rezultate concrete pozitive.

Comentarii

comentariu

About the Author

-