Published On: mie, Mai 2nd, 2012

PDL Braila jeleste dupa caderea guvernului Ungureanu

Share This
Tags

PDL Braila a intrat in fibrilatie, dupa caderea guvernului Ungureanu. Motivul? Sub conducerea inteleapta a sahistului national fara cota internationala Constantin Dumitriu, organizatia a intrat la saramura si balteste int-un sos de lehamite, cu un strop de voiosie mimata, menita sa taie greata, iar singura speranta venea de la centru. Asta, in ideea ca atat timp cat se aflau la guvernare  – o guvernare complet dezinhibata, in care legile, sentintele judecatoresti, Constitutia erau povesti de adormit copiii, nu lucruri de care PDL-ul sa tina cont in vreun fel – inca mai aveau o sansa sa faca rost de voturi, prin mijloace specifice. Daca nu intelegeti ce inseamna “mijloace specifice”, ne referim la acele mijloace folosite pentru a face rost de voturi pentru ca Viorel Balcan sa se aleaga  presedinte al organizatiei municipale PDL, Titiu Dumitriu sa se aleaga presedinte al organizatiei judetene PDL si sa se aleaga si presedinte al multiubitei lui Federatii Romane de Sah. Cert este ca acum, multe dintre directiile de actiune specifice pe care le aveau in vedere Titiu si ai lui pentru alegeri s-au cam inchis, fiindca si asa PD-ul era in picaj, daramite dupa caderea guvernului Ungureanu. Nu de alta, dar cine este nebun sa-si puna pielea la bataie, pentru niste neica-nimeni care oricum nu vor mai intra la guvernare in urmatorii 4 ani si deci, nu-i vor putea proteja de mana lunga a legii?

Asadar, in aceste conditii vitrege, PDL-ul nu se mai poate baza decat pe buletinele bagate in urna de alegatorii adevarati, care voteaza cu un sigur buletin pentru primar, cu un singur buletin pentru presedinte de consiliu, cu un singur buletin pentru Consiliul Local si cu un singur buletin pentru Consilul Judetean. Sa dea dracu’, astea-s alegeri ?!

Singurul avantaj pe care il vedem noi la chestia asta cu schimbarea guvernului, pentru PDL Braila, este ca acum, Titiu si Balcan vor putea raspunde, in sfarsit, la intrebarea pe care le-o tot punem de luni de zile: “Mai sustineti sau nu proiectul reorganizarii administrativ-teritoriale, care ar avea ca efect, printre altele, desfiintarea judetului Braila?”. Acum, cei doi pitici democrat-liberali pot sa arate ca au, chipurile, sange in instalatie si sa declare, sus si tare, ca nu sunt de acord cu acest proiect. Ca oricum (parerea lor) nu mai conteaza.

Si daca tot vorbeam de avantaje, marele nostru noroc in chestia cu schimbarea guvernului este ca USL-ul i-a desfiintat pe Ungureanu si PDL-istii lui inainte ca aia sa ne desfiinteze judetul. Doamne-ajuta, ca de la Titiu ne asteptam la orice, ca sa-si pastreze functia politica, singura in care avea oarecare inaltime, fiindca in rest, nivelul sau e relativ redus, de unde si complexul de inferioritate pe care incearca sa-l acopere cu titulaturi care mai de care mai pompoase, pe care si le etaleaza de cate ori are ocazia, doar-doar o crede cineva ca este persoana importanta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-