Published On: mar, Mai 8th, 2012

Oficial, Stanga a preluat guvernarea in Romania. Cabinetul Ponta a fost investit

Share This
Tags

Guvernul condus de Victor Ponta a fost investit, luni, de Parlament, cu 284 de voturi “pentru” si 92 de voturi “impotriva”, conform rezultatului anuntat oficial in plen. Rezultatul votului a fost anuntat de catre secretarul Camerei Georgian Pop. Pentru ca Guvernul sa fie investit erau necesare voturile favorabile a 231 de parlamentari.

“Multumesc celor care au sustinul Guvernul USL, celor 284 de parlamentari. Este o majoritate extrem de incurajatoare, asta imi da curajul sa incepem sa punem in practica ceea ce am anuntat in programul de guvernare”, a spus Ponta.

Toti ministrii si-au preluat deja mandatul in aceasta dimineata, la ora 8.30, fara festivitati si protocol, dupa care s-au prezentat la Palatul Victoria pentru prima sedinta a noului Guvern. Victor Ponta a mai precizat totodata ca marti va prelua, la randul sau, mandatul de prim-ministru de la predecesorul sau, dar ca va fi prezent si in Senat, alaturi de liderul PNL Crin Antonescu, pentru dezbaterea legii electorale.

“Maine dimineata, la prima ora, ne apucam de treaba”, a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni seara, decretul pentru numirea Guvernului Romaniei condus de premierul Victor Ponta.

Membrii noului Cabinet au depus juramantul, la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Traian Basescu. La ceremonie au asistat lideri si parlamentari USL, inclusiv liderul liberal Crin Antonescu, presedintii Camerelor Parlamentului, judecatorii Curtii Constitutionale, dar si mama si sotia premierului Victor Ponta. La eveniment a fost prezent, de asemenea, socrul lui Ponta, Ilie Sarbu.

Presedintele Traian Basescu a refuzat initial, luni seara, sa dea mana cu Andrei Marga dupa ce acesta a depus juramantul ca ministru de Externe, strangandu-i totusi mana acestuia dupa ce a parut ca-i adreseaza reprosuri.

Andrei Marga a depus juramantul si dupa ce a semnat documentul aferent s-a indreptat catre seful statului cu mana intinsa, insa acesta nu i-a raspuns la salut. Basescu a avut o discutie cu Marga agitand degetul aratator si parand nemultumit.

Abia dupa terminarea discutiei, seful statului i-a strans scurt mana ministrului de Externe.

Presedintele Traian Basescu le-a spus, luni seara, membrilor noului Guvern ca se asteapta la o continuare a ceea ce s-a facut bun in reformarea statului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-