Published On: mar, Mai 15th, 2012

Oamenii te aleg ca sa-i conduci si nu ca sa-i urmezi!

Share This
Tags

Toti ochii sunt indreptati asupra guvernarii. Ce face din ce a zis ca nu face. Ce nu face din ce a zis ca face. Ce face din ce a zis ca nu e bine ca fac cei dinainte. Etc. etc.

E o guvernare populista, zic unii, pentru ca da inapoi banii luati din salarii, cand nu e de unde. Ba nu, zic altii, ca nu da atat cat a promis. Iata, arata unii cu degetul, au declarat ca nu politizeaza, si au demis toti prefectii. La drept vorbind, nu la prefecti ne refeream atunci cand vorbeam de respectarea dreptului la cariera. Cariera e de functionar public, nu de prefect. Poti fi demis, ramai, in continuare, inalt functionar public si poti redeveni prefect. Daca inainte de a fi prefect ai fost membru marcant al unui partid ori in timpul mandatului ai acoperit neregulile guvernarii, trebuie sa socotesti ca eternitatea nu e de partea ta, in pastrarea calitatii de prefect.

Ma bucura faptul ca opinia publica este din ce in ce mai pretentioasa. Ma bucura ca, pana una-alta, noul guvern nu a uitat ca este “emanatia” micii revolutii din ianuarie 2012 si respecta spiritul acelor proteste. Eu zic ca, seara cand se culca, membrii cabinetului, dupa lecturarea pioasa a unor pagini din Biblie, sa priveasca si cateva fotografii cu pancartele protestatarilor, sa stie cam de ce trebuie sa se fereasca.

Clasa politica este in urma principiilor pe care le proclama acum. Cum schimbarile, cand e vorba de grupuri mari de oameni, nu se fac cu viteza luminii, ci cu viteza sangelui, nu ne putem astepta, dupa alegeri, la miracole, nici la locale si nici la parlamentare. Ba chiar, din contra, reprezentantii natiunii vor fi, in proportie de peste 80% cam aceiasi. Daca, insa, ceva se poate schimba mai rapid, atunci acel lucru este stilul de guvernare.

Doua conditii:

1. Sa intelegi ca functia publica e o responsabilitate sociala si nu o sansa individuala.

2. Sa intelegi ca, in ciuda aparentelor, oamenii te aleg ca sa-i conduci si nu ca sa-i urmezi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-